Voetbal 3de provinciale A SK Eernegem

Enkele dagen na zijn aanstelling loodst T1 Gino Moyaert zijn nieuwe club SK Eernegem al naar winst: “Deze kans komt voor mij op het juiste moment”

Volgens Gino Moyaert steekt er meer dan voldoende kwaliteit in zijn spelersgroep om bovenaan mee te draaien. © Rudy Declerck

Ichtegem -

Gino Moyaert had als kersvers trainer van SK Eernegem weinig tijd om de wedstrijd tegen De Haan voor te bereiden, maar toch slaagde zijn ploeg erin om de drie punten thuis te houden: 1-0. De moeilijke verplaatsing naar periodekampioen Oudenburg is voor de spelers een uitgelezen kans om hun nieuwe sportieve baas te tonen wat ze in hun mars hebben.

Philippe Decruynaere

“Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt de Bruggeling, die in het verleden nog bij Cercle Brugge en KM Torhout voetbalde. “De week voordien zat ik als assistent nog op de bank bij FC Lissewege, maar enkele dagen later was de deal met SK Eernegem al rond. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ambieerde om T1 te worden. Bij het B-team van Lissewege kon ik in vierde provinciale mijn ambitie onvoldoende waarmaken. Toen ik het voorstel kreeg van Eernegem, heb ik niet getwijfeld. Deze kans komt voor mij op het juiste moment.”

Hoewel Gino Moyaert nog maar een goeie week aan de slag is bij zijn nieuwe club, heeft hij al een vrij duidelijk zicht op de mogelijkheden van zijn team. “Het is een vrij jonge ploeg die nog wat maturiteit mist. Het is mijn taak om meer stabiliteit in het team te brengen. Ik ben een coach die graag met jonge spelers werkt. Ik wil hen beter maken en dat zal ik doen door hen op een positieve en correcte manier te benaderen. Ik merk dat ze heel leergierig zijn en mijn instructies goed oppikken. Er steekt meer dan voldoende kwaliteit in deze groep om bovenaan in de rangschikking mee te draaien. We staan dan ook onder onze waarde geklasseerd. Het is nu aan mijn spelers om te bewijzen dat ze hun voet kunnen zetten naast de betere ploegen van de reeks.”

“Grote uitspraken over ambities of doelstellingen zal je van mij niet horen”, gaat de nieuwe coach van SK Eernegem verder. “Ik kijk niet verder dan de volgende wedstrijd. We zien wel waar we uitkomen. De match van zondag tegen Oudenburg is een klepper van formaat. We zullen vrank en vrij spelen en ons niet aanpassen aan de tegenstrever. Wie in voetbal schrik heeft, krijgt sowieso klappen. Als mijn jongens met dezelfde ingesteldheid spelen als vorig weekend tegen De Haan, dan zijn we niet kansloos.”

Tip van Glenn Plovie

Ook voorzitter Franky Krenski is ervan overtuigd dat zijn team in Oudenburg niets te verliezen heeft. “We moeten deze wedstrijd met open vizier aanpakken en misschien valt er dan iets te rapen. Geen enkele ploeg is onoverwinnelijk. Als we erin slagen om voor de winterstop een reeksje neer te zetten, ziet de toekomst voor SK Eernegem er ongetwijfeld als veel rooskleuriger uit. Met onze kern moeten we een eindrondeticket durven ambiëren. Er volgen nog twee periodekampioenschappen en dat is een hele geruststelling.”

Over de aanstelling van Gino Moyaert als nieuwe coach is de voorzitter heel tevreden. “Assistent Glenn Plovie, die het provinciale voetbal door en door kent, adviseerde me om Gino te contacteren. Onze gesprekken waren heel constructief, waardoor we vrij snel tot een overeenkomst kwamen. Misschien zijn buitenstaanders wat verrast, maar ik ben ervan overtuigd dat onze nieuwe trainer voor duidelijkheid en structuur zal zorgen in onze jonge spelersgroep.”

Aangeboden door onze partners