Voetbal 1ste provinciale KFC Herent

Herent-trainer Tino Crabbé wil reactie zien van zijn team in degradatietopper: “We moeten de rug rechten en ons eigen spel opleggen met dominant voetbal”

Tino Crabbé: “In Melsbroek de drie punten pakken, is in deze fase van de competitie heel belangrijk.”  ©  Vel

In eerste provinciale zullen zaterdagavond stevige noten worden gekraakt in de strijd om het behoud. Melsbroek ontvangt dan promovendus Herent. De thuisploeg staat vijftiende op zestien teams met acht punten. De blauw-gelen staan één plaats hoger met negen punten.

Stefan Van de Weyer

Tino Crabbé speelde vorig seizoen kampioen met Herent en won het merendeel van zijn wedstrijden. Deze jaargang is het andere koek in de hoogste provinciale reeks. De trainer beseft dat puntenwinst tegen Melsbroek primordiaal is, maar wilt van zijn team vooral een reactie zien na de mindere prestatie tegen VK Linden.

“Efficiënt zijn in beide strafschopgebieden”

“We moeten zaterdagavond vooral naar onszelf kijken, we hebben dringend punten nodig”, zegt Tino Crabbé. “We kregen de voorbije weken vaak te horen dat we de beteren in het spel waren, maar daarmee oogst je nog geen punten. We moeten op dit moment vooral de rug rechten na onze slechte prestatie thuis tegen VK Linden. Ik was niet tevreden met de prestaties van mijn spelers, dat was vooral het geval in de loop van de tweede helft. Ik verwacht een reactie van mijn spelersgroep op Melsbroek”, vertelt Crabbé.

“We hebben onze komende tegenstander goed gescout, het is een team met flink wat kwaliteiten. Om Melsbroek gepast tegenstand te kunnen bieden, moeten we ons niveau opkrikken. We moeten ons over de grond voetballend spelsysteem tot in de perfectie uitvoeren om er resultaat te boeken. De voorbije weken was de kwaliteit en de beleving aanwezig, vorige speeldag hebben we een stap achteruit gezet. Ik verwacht van mijn spelers nu een goede wedstrijd waarin we ons eigen spel opleggen met dominant voetbal. We beseffen dat we vooral efficiënt moeten zijn in beide strafschopgebieden. In Melsbroek de drie punten pakken, is in deze fase van de competitie heel belangrijk. Ik verwacht dat het een duel op het scherpst van de snee wordt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten