Wielrennen Elite 81ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Gianluca Pollefliet debuteert in ’t Kuipke, Jasper De Buyst strijdvaardig: “Havik-Van Den Bossche zijn het te kloppen duo”

Jasper De Buyst, hier naast Iljo Keisse op de persconferentie: “In deze bijzondere editie aan de zijde van Iljo kunnen rijden, doet me enorm veel plezier.” © Marc Van Hecke

Gent -

In de raadszaal van het Gentse stadhuis werd woensdagmorgen in aanwezigheid van Iljo Keisse en Jasper De Buyst de 81ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent (15-20/11) voorgesteld. Twaalf Belgen verschijnen dinsdag in ’t Kuipke aan de start. Gianluca Pollefliet debuteert aan de zijde van Noah Vandenbranden.

Freddy De Geest

Meer dan ooit biedt de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent aan renners van allerlei slag kansen om hun kunnen te tonen in ’t Kuipke. Naast de elite krijgen ook de vrouwen, de beloften en de G-sporters het podium voor een breed publiek. Wedstrijdleider Christophe Sercu knutselde ook nu een mooi deelnemersveld in elkaar. “De helft van de deelnemers bij de elite zijn Belgen. Acht renners debuteren in Gent. We zetten opnieuw in op jeugd omdat die renners de basis vormen voor een zorgeloze toekomst”, stelt Sercu.

De afscheidnemende Iljo Keisse, die zijn emoties moeilijk onder bedwang kon houden, krijgt een bijzonder gretige Jasper De Buyst aan zijn zijde. “Er zijn een zestal ploegen die in aanmerking komen voor het podium. Yoeri Havik en Fabio Van Den Bossche zijn de te kloppen ploeg. De Europese kampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt zijn altijd te duchten. Robbe Ghys won de laatste twee edities en vormt met Lindsay De Vylder een sterk duo”, vertelt De Buyst.

“In deze bijzondere editie (100 jaar Gentse Zesdaagse, red.) aan de zijde van Iljo kunnen rijden, doet me enorm veel plezier. De voorbije tien jaar hebben we op het scherp van de snee tegen elkaar gekoerst. Volgende week zal ik er alles aandoen om Iljo een mooi afscheidscadeau te bezorgen. Dat we vooraf aan de Gentse zesdaagse nog een driedaagse in Kopenhagen (meteen na de persconferentie vertrokken Iljo en Jasper met de wagen naar Denemarken, red.) kunnen afwerken, zal Iljo en ook mij deugd doen.”

Merci Iljooo lokt absolute top naar ’t Kuipke

Op 24 november zet Iljo Keisse een punt achter zijn carrière. In ’t Kuipke voert Keisse de Belgische ploeg aan tegen een Team International. Remco Evenepoel en Tom Boonen komen de ‘Keizer van ’t Kuipke’ uitwuiven.

Keisse krijgt Jasper De Buyst, Fabio Van Den Bossche, Stijn Steels, Jules Hesters, Gerben Thijssen, Robbe Ghys en Otto Vergaerde in steun. Filippo Ganna voert een sterrenteam aan met Elia Viviani, Michael Morkov, Niki Terpstra, Mark Cavendish, Marc Hester, Shane Archbold en Yoeri Havik. Afvalling, scratch, puntenkoers, 500m sprint en derny’s staan op het programma van het omnium.

Voor de leeuwen geworpen

Gentenaar Jules Hesters krijgt de talentvolle Duitser Tim Torn Teutenberg aan zijn zijde. Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden, die vorig jaar de jongerenzesdaagse wonnen, worden voor de leeuwen geworpen. Tuur Dens, vorig jaar een absolute smaakmaker, krijgt de schichtige Nederlander Jan-Willem Van Schip aan zijn zijde.

Brent Van Mulders, die in de jongerenzesdaagse ervaring kon opdoen, mag proeven van dit unieke evenement met de Deen Mattias Malmberg. Stijn Steels krijgt de ervaren Zwitser Silvan Dillier, die al eerder in ’t Kuipke reed, als gezel. Steels kreeg geen contractverlenging bij Quick.Step-Alpha Vinyl en vond nog geen onderdak bij een ander team. De Gentse zesdaagse kan meteen het afscheid zijn voor Stijn. Gerben Thijssen vormt een duo met zijn ploegmakker bij Intermarché-Wanty Gobert Julius Johansen.

In de Fiberklaar Ladies Trophy moeten Lotte Kopecky, Katrijn De Clercq, Sara Maes, Hélène Hesters en Febe Jooris de Oost-Vlaamse eer hooghouden. Shari Bossuyt, Marith Vanhove en Lani Wittewrongem zullen met de Nederlanders Raaijmakers, Van Der Wolf, Van Der Molen en Hengeveld voor tegenwerk zorgen.

Woensdag zetten Griet Hoet en Anneleen Monsieur, die recent twee wereldtitels wonnen, een punt achter een schitterende carrière.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt