Philippe Dartienne wordt derde CEO van Bpost in maand tijd

Philippe Dartienne is al de derde CEO van Bpost in een maand tijd. © rtr

Philippe Dartienne neemt de rol als CEO van Bpost over van Henri de Romrée. Hij werd eind oktober werd aangesteld als topman nadat Dirk Tirez een stap opzij zette. Bij Bpost loopt momenteel een intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken met betrekking tot de concessie voor de distributie van kranten in België.

gli, mtmBron: BELGA

In afwachting van dat onderzoek zette Tirez een stap opzij en werd Henri de Romree aangesteld als CEO. Hij was voorheen CEO van e-Logistics North America. Woensdag ontving de raad van bestuur van bpost een update over het onderzoek. Daarop is beslist dat de beslissing dat de CEO tijdelijk een stap opzij zet, van kracht blijft, klinkt het.

De Romrée keert terug naar zijn functie van CEO van e-Logistics Noord-Amerika en Dartienne, de huidige CFO, is aangesteld als CEO ad interim. “De raad van bestuur heeft Philippe Dartienne gevraagd om de komende maanden de uitvoering van de strategie van het bedrijf onverminderd voort te zetten en de sociale dialoog voort te zetten”, klinkt het in de mededeling.

Koen Aelterman wordt dan weer CFO ad interim om Dartienne te vervangen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten