Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge

Patrick Van Hoof wil remonte van Vlamertinge doortrekken tegen periodekampioen Zonnebeke: “Niet met knikkende knieën aan de aftrap komen”

Trainer Patrick Van Hoof kan weer lachen na de 6 op 6 tegen Geluveld en Moorsele. © Bart Vandenbroucke

Ieper -

Draait de motor van SK Vlamertinge eindelijk op toerental? De zeges van de jongste weken tegen Geluveld en Moorsele zijn alvast veelbelovend, maar zondag wacht de rood-witten thuis tegen kersvers periodekampioen Zonnebeke een echte test. “Nu moeten we doorgaan op ons elan.”

Geoffrey Vandenbulcke

SK Vlamertinge werd voor het seizoen bij de ploegen gerekend die zouden strijden voor de prijzen, maar met slechts 12 op 30 en een bescheiden elfde plaats moeten de Ieperlingen de ambities toch wat temperen. “Wij moeten hoger mikken”, stelt T1 Patrick Van Hoof (52) duidelijk. “Ik blijf erbij dat we gewapend zijn om een topvijfplaats te ambiëren, op voorwaarde dat ik over mijn beste spelers kan beschikken. Precies dat is me nog maar zelden gegund geweest, want altijd moet ik wel enkele sterkhouders missen. Omwille van blessures, maar ook om andere redenen. Met spijt in het hart moet ik vaststellen dat sommige spelers niet meer zo fanatiek bezig zijn met voetbal als in mijn tijd.”

“In vergelijking met vorig seizoen hebben we onze kern versterkt, vooral in verdedigend opzicht”, aldus Van Hoof. “Vandaar dat ik vooraf de lat hoog legde. Dat doe ik trouwens altijd, want je moet altijd proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ben een slechte verliezer en krijg het op mijn heupen als we onderaan bengelen. Ik zit echter al lang genoeg in het voetbal om te weten dat je niet altijd krijgt wat je verdient. Soms gaan de kansen er vanzelf in, soms krijg je geen bal tussen de palen. Vaak bepalen pech en geluk de uitslag.”

“De jongste weken hebben we een remonte ingezet. We staan bijna op gelijke hoogte van buur Poperinge, iets wat gevoelig ligt bij onze supporters”, beseft Patrick Van Hoof. “Nu moeten we doorgaan op ons elan, ook al is periodewinnaar Zonnebeke zondag de tegenstander. De jongens van collega Ludovic Sieuw zijn al zeker van de eindronde, maar daarom hoeven we nog niet met knikkende knieën aan de aftrap te komen. Ook wij kunnen een aardig stukje voetballen. We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en ons presenteren als een hecht collectief.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt