Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Maxime Pieters met KVE Drongen tuk op revanche: “Komende weken punten pakken als we niet een heel seizoen lang achterop willen hinken”

Maxime Pieters (links) is maar matig tevreden over de puntenoogst: “Natuurlijk hadden we vooraf wel getekend voor 10 op 27, maar tegen bepaalde ploegen zat er ook zeker meer in.” © Nic Declercq

Gent -

Vorig weekend ging KVE Drongen ietwat verrassend onderuit. Voor eigen publiek ging het met 1-2 onderuit tegen laagvlieger FC Eppegem. “Zonde”, klinkt ook Maxime Pieters lichtjes ontdaan. “We hadden die nederlaag zeker niet verwacht omdat we zelf toch wel in een positieve flow zaten. Bovendien wilden we heel graag onze eerste thuiszege boeken.”

Stefan Smet

Na een degelijke vijf op negen leek Drongen aardig op weg om een stevige reeks uit te bouwen. Die ambities kregen een fikse knauw in de thuiswedstrijd tegen het nochtans zeer bescheiden Eppegem. “Zonde. We hadden die nederlaag zeker niet verwacht omdat we zelf toch wel in een positieve flow zaten. Bovendien wilden we heel graag onze eerste thuiszege boeken. Dat leek bij voorbaat mogelijk tegen Eppegem, maar uiteindelijk leek een gelijkspel toch het hoogst haalbare. Zonde dat we in de ultieme slotfase nog dat puntje uit handen geven.”

Met tien op dertig oogt de puntenoogst van Drongen allerminst indrukwekkend. Toch blijft Maxime Pieters optimistisch. “Natuurlijk hadden we vooraf wel getekend voor 10 op 27, maar tegen bepaalde ploegen zat er ook zeker meer in. Vooral thuis blijft de puntenoogst uit en dat zorgt toch voor een wrang gevoel. Op verplaatsing sprokkelen we – zoals op Hamme en Kalken – wel puntjes, maar als je tegen Eppegem wat meer het balbezit krijgt opgedrongen, is het niet altijd even makkelijk om het verschil te maken.”

Komend weekend gaat Drongen op bezoek bij Overijse, een te duchten tegenstander. “Ik verwacht dat we tegen Overijse iets meer ons eigen spelletje kunnen brengen. Zij zullen ongetwijfeld het initiatief opeisen en dat is misschien toch wel beter voor ons. Vergeet ook niet dat we niet meteen voorbereid waren op promotie. Op enthousiasme zijn we de uitdaging aangegaan, maar we voelen ook wel dat het er net wat sneller en steviger aan toe gaat in deze reeks. De individuele acties van de tegenstanders zijn vaak ook iets snediger. Toch zijn we nog niet zo vaak van het veld gespeeld.”

Punten pakken

Desondanks wil Pieters maar wat graag een nieuwe reeks starten. “Tegen Voorde-Appelterre hebben we een knap resultaat geboekt, waarbij we pas in de slotfase de zege uit handen gaven omdat zij een wereldgoal scoorden. Als wij dezelfde mentaliteit tonen, zit er ook tegen Overijse misschien iets in. Roeselare-Daisel en Wervik zitten volgens mij in hetzelfde schuitje als ons, maar ook dan zullen we ons beste niveau moeten halen. Vier op zes zou mooi zijn, maar we zullen het zeker niet cadeau krijgen. Toch moeten we de komende weken punten pakken als we niet een heel seizoen lang achterop willen hinken.”

Drongen staat evenwel voor een bijzonder drieluik. Er wachten Drongen nu immers drie uitduels op rij. Een toch wel heel bijzonder speling van het lot, vindt ook Pieters. “Doordat de match tegen Elene-Grotenberge is uitgesteld omwille van de WK-match Rode Duivels, valt er nu inderdaad een thuismatch weg”, aldus gelegenheidsaanvoerder Maxime Pieters, nochtans nog altijd maar 24 jaar oud. “Door de blessure van Ward Baert en de schorsing van Victor Novo Rey, mocht ik de aanvoerdersband dragen, toch wel een mooie eer.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten