Voetbal 1ste provinciale KHO Bierbeek

Kraker in eerste provinciale, Zeno Vanhoyland krijgt met Bierbeek bezoek van leider Fenixx: “Komende weken gaan we te weten komen wat we nu echt waard zijn”

Zeno Vanhoyland. “Uiteraard is het leuk als doelman en als ploeg om deze statistieken te kunnen voorleggen.”  ©  Vel

Absolute topper in eerste provinciale komend weekend. KHO Bierbeek, dat voorlopig tweede staat, krijgt zaterdagavond het bezoek van leider Fenixx, dat één puntje meer telt. Bierbeek-doelman Zeno Vanhoyland en zijn ploegmaats hopen haasje-over te spelen met de bezoekers.

Stefan Van De Weyer

Op tien matchen tijd kon de 25-jarige Vanhoyland zeven keer zijn netten schoon houden en slikte hij amper zes doelpunten. “Tegenover vorig jaar hebben we globaal bekeken een veel sterker geheel”, zegt de goalie uit Lummen. “Collectief staan we echt veel sterker. Daardoor komt er minder druk op de verdediging te liggen en moet ik dus ook minder werk opknappen. De cijfers tonen dat ook aan. Uiteraard is het leuk als doelman en als ploeg om zulke statistieken te kunnen voorleggen. Nu komt het erop aan om deze lijn dit seizoen door te trekken.”

Graadmeter

De doelwachter is aan zijn vierde seizoen bij Bierbeek bezig. Voordien was hij drie seizoenen actief bij de buren van Linden. Fenixx eindigde, toen nog onder de naam van Borght-Humbeek, op amper zes punten van de titel, nu lijkt de fusieclub helemaal klaar te zijn voor de oppergaai. Vanhoyland is dan ook op zijn hoede. “De ploeg gaf toen al een enorm sterke indruk en dat lijkt dit jaar niet anders te zullen zijn. Ik ben heel benieuwd naar hun niveau. We zijn op onze hoede, maar verwachten langs de andere kant wel een mooie wedstrijd. Dit zal een goede graadmeter worden over hoe we ons verhouden tegenover de top van het klassement. De komende weken gaan we sowieso te weten komen waar we echt staan. Na Fenixx volgen namelijk nog Boka United, Out-Hoegaarden, Mazenzele-Opwijk en Liedekerke, stuk voor stuk ploegen uit de linkerkolom. Na dat vijfluik zullen we dus een flink stuk wijzer zijn. We hopen in elk geval dat er zaterdag veel supporters komen kijken en dat we hen een leuke en spannende wedstrijd kunnen aanbieden. En uiteindelijk met ons als winnaar, hè.” (lacht)

Aangeboden door onze partners