Winkelier die winnend lot van 2 miljard dollar verkocht, ook zelf in een klap miljonair

Velen dromen ervan, maar voor Joseph Chahayed is het werkelijkheid geworden: in een klap miljonair worden. De tankstationhouder uit Los Angeles verkocht dinsdag het winnende lot in de Powerball-loterij, goed voor 2,04 miljard dollar. Dankzij de regels van het spel won ‘Papa Joe’ daarmee ook zelf een riante bonus van 1 miljoen dollar, maar Chahayed ging naar eigen zeggen daags nadien “om zes uur gewoon weer aan het werk.”

Bron: CBS

“Ik ben zeer gelukkig en verrast”, zegt de grootvader die in de jaren tachtig is geëmigreerd naar de Verenigde Staten. Hij is van plan om een groot deel van het prijzengeld aan zijn vijf kinderen te geven. “Mijn zoon verwacht binnen twee maanden een kindje, de hele familie kijkt erg uit naar de geboorte.”

De winnaar van de jackpot van Powerball heeft zich nog niet gemeld, maar volgens de woordvoerder van de loterij kan dat maanden duren. Chahayed zegt niet te weten wie de grote prijs gewonnen heeft. De geluksvogel heeft een volledig jaar om naar voren te komen. Uiteindelijk zal de naam van de nieuwe miljardair openbaar gemaakt worden, zo schrijft de Californische wet voor.

Het prijzengeld van 2,04 miljard dollar wordt ofwel in jaarlijkse schijven uitbetaald over een periode van 29 jaar, of wordt eenmalig in zijn geheel gestort. In het laatste geval wordt de jackpot begrensd op 1 miljard dollar. Powerball-winnaars kiezen meestal voor de eenmalige uitbetaling.

De hoofdprijs was zo hoog omdat de jackpot al sinds 3 augustus niet meer was gevallen. De kans om de jackpot te winnen, bedroeg volgens de organisatie 1 op de 292,2 miljoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten