Vliegtuig bij landing in Beiroet door kogel getroffen

©  REUTERS

Bij de landing op het vliegveld van de Libanese hoofdstad Beiroet is een vliegtuig geraakt door een kogel. Het ging om een verdwaalde kogel, zei het hoofd van de burgerluchtvaartautoriteit, Fadi al-Hassan, donderdag van het Duitse persbureau DPA. De kogel raakte de voorkant van de business class. Niemand raakte gewond.

mtmBron: BELGA

De machine van de Libanese luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines kwam uit de Jordaanse hoofdstad Amman. Aan boord was ook het Libanese parlementslid Paula Yacoubian. Foto’s op haar Twitter-account toonden een kogelgat boven het bagagecompartiment.

De herkomst van het projectiel is nog onduidelijk. Verdwaalde kogels zijn vaak een probleem in Libanon. In het land komt het bijvoorbeeld voor dat er bij vieringen in de lucht wordt geschoten. Vaker waren er daarbij gewonden of zelfs doden. Toestellen zijn meerdere keren geraakt op de luchthaven van Beiroet, maar tot nu toe alleen terwijl ze geparkeerd staan. De luchthaven grenst aan woonwijken die onder controle staan van de sjiitische Hezbollah.

©  via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten