“Hopelijk moeten we het nooit gebruiken”

Joren Van der Auwera van zwemvijvers en tuinen GostaR uit Emblem is een van de zilveren sponsors van de AED en kwam samen met zijn 11-jarige dochter de opleiding mee volgen. ©  kma

Ranst -

Aan GVBS Annuncia in Ranst werd donderdag de hartstarter (AED) officieel ingehuldigd. Het toestel hangt er wel al een tijd aan de voorgevel van de school, maar door de coronaperiode kon het nog niet eerder doorgaan. Voorafgaand werd nog de basisopleiding ‘Reanimatie en Defibrillatie’ gegeven.

Kristin Matthyssen

Even werd er gedacht dat de defibrillator gestolen was vlak voor de inhuldiging, maar dat bleek loos alarm. ©  kma

Via fundraising van de vzw HeartSaver AED Project voor het Annuncia Instituut in de Gasthuisstraat in Ranst kon de hartstarter aan de gevel naast de toegangsdeur worden geïnstalleerd. Zo kan het ook door anderen in het centrum van Ranst gebruikt worden. Joren Van der Auwera van zwemvijvers en tuinen GostaR die mee sponsorde volgde mee de opleiding voor reanimatie en defibrillatie samen met zijn 11-jarige dochter.

Even was er buiten paniek toen de AED een uur voor de inhuldiging weg was en het rood alarm afging. Gelukkig bleek het om een misverstand te gaan. Een van de cursisten had het toestel mee naar binnen genomen voor de opleiding.

“Het is goed dat het hier hangt, maar hopelijk moeten we het toestel nooit gebruiken”, zei de directie.

©  kma

©  kma

©  kma

©  kma

Aangeboden door onze partners