Megadeal in BNXT League: Jonas Delalieux blijft vijf jaar langer bij Limburg United

Jonas Delalieux speelt ook de volgende vijf seizoenen in het shirt van Limburg United. © BELGA

Limburg United pakte met een megadeal uit. Het legde Jonas Delalieux vast voor de volgende vijf seizoenen. De 30-jarige en 2m06 grote power forward kent een schitterende competitiestart met Limburg United en staat in het referendum Ster van de Coaches van Het Nieuwsblad autoritair op de eerste plaats. Het is de eerste keer dat de Limburgse club zo een lange deal met een speler aangaat.

Patrick Ceulemans

De 30 jarige Jonas Delalieux van Heusden-Zolder is momenteel één van de smaakmakers in de BetFirst BNXT League en tekent wedstrijd na wedstrijd zeer mooie cijfers op. Gemiddeld is hij goed voor 21 punten, 6 rebounds en 2 assists.

“De band tussen de Limburger en de club is ijzersterk, waardoor de keuze voor de hand liggend is om de samenwerking te verlengen. Met dit langdurig contract toont de club enerzijds het vertrouwen dat gesteld wordt in de power forward, maar wordt anderzijds ook de continuïteit binnen het team naar een hoger niveau getild. Volgend seizoen is het tiende seizoen dat Hubo Limburg United bestaat, waarvan Jonas dan zelf reeds zeven seizoenen deel uitmaakt van onze kern. Wij zijn alvast heel vereerd om verder te mogen schrijven aan dit mooie Limburgse verhaal dat onze club typeert,” aldus het persbericht van Limburg United.

Ook Jonas Delalieux zelf is zeer tevreden: “Het is een grote eer dat ik het tot nu toe langstlopende contract in de geschiedenis van Hubo Limburg United heb mogen krijgen. Ik ben zeer fier dat ik hier meer dan 10 jaar gespeeld zal hebben na het einde van dit contract. Het thuisgevoel dat ik heb bij de club is onbeschrijfelijk en datgene dat het voor mij al jaren hier zo leuk maakt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten