Laurens Sweeck zat door ziekte twee dagen niet op de fiets, maar wint wel: “Misschien loont het wel om het wat kalmer aan te doen”

© ATV

Laurens Sweeck was de grote overwinnaar in Niel, hoewel hij eerder deze week wat ziek was. “Ze zeggen dikwijls tegen mij dat ik tijdens de week kalmer moet zijn op training, dat dat loont. Misschien moet ik die mensen toch gelijk geven”, klonk het met de glimlach.

Sam Varewyck en Hugo Coorevits

“Het is niet dat ik doodziek was, maar ik heb twee dagen niet op de fiets gezeten”, vervolgde de winnaar. “Ik ben dat niet gewend, maar je ziet dat dat toch ook eens kan helpen.”

“Ik denk dat je met een goede beurt in de zandbak wel een paar seconden kan pakken, ik denk dat ik zo ook vroeg wegreed”, legde de zandspecialist uit. “Achteraan het parcours was er veel wind, als je daar met twee of drie man eens kan overnemen ben je in het voordeel. Ik moest wat doseren en zat op de limiet, anders laat ik Lars van der Haar ook niet terugkomen. De Superprestige is toch een van mijn hoofddoelen. Ik sta er hier en in de Wereldbeker goed voor en in de X2O Badkamers Trofee heb ik al wat laten liggen.”

Michael Vanthourenhout: “Deze week veel meegemaakt”

“Ik denk niet dat er meer inzat vandaag”, zei kersvers Europees kampioen Michael Vanthourenhout over zijn derde plaats in Niel. “In ronde drie of vier zat ik op de limiet en kon ik net niet bij Laurens komen, en moest ik hem verder laten wegrijden. Als Lars op dat moment meteen overneemt, konden we er misschien samen naartoe. Ik denk dat hij een beetje kwaad was omdat ik in de zandbak Laurens moest laten rijden, maar dat is cross, hé.”

“Ik ben content met plek drie. Ik heb veel meegemaakt deze week dat ik anders nooit meemaak”, vertelde Vanthourenhout nog. “Ik denk dat Eli Iserbyt op het einde nog goed terugkwam, dus het ziet er wel goed uit voor ons. En Sweeck is een zandspecialist, hij rijdt momenteel ook op een heel goed niveau. Hij zal elke week wel meedoen voor de overwinning.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt