Voetbal Beker van België SK Beveren - Antwerp 2-2 (strafschoppen 2-4)

Joachim Van Damme moet tranen bedwingen na bekeruitschakeling van Beveren: “Dit doet pijn”

Joachim Van Damme: “De nederlaag tegen Antwerp gaat niet blijven hangen, alleen in de beentjes misschien.”  ©  EWT

Beveren-Waas -

Bij SK Beveren blikken ze met gemengde gevoelens terug op de bekeruitschakeling door Antwerp. Enerzijds fier op de prestatie tegen een topclub, anderzijds ontgoocheld over het resultaat.

Wim Houttequiet

SK Beveren werd donderdagavond door Antwerp uitgeschakeld in de Beker van België na het nemen van strafschoppen. Nochtans zag het er tien minuten voor tijd nog goed uit. Mbokani had geel-blauw met twee doelpunten op voorsprong getrapt, maar een eigen doelpunt van Tshimanga zorgde uiteindelijk nog voor verlengingen en strafschoppen.

Joachim Van Damme moest naar eigen zeggen zijn tranen bedwingen na het laatste fluitsignaal. “Traantjes zijn er uiteindelijk niet gevloeid, maar ik moest toch snel naar binnen”, vertelt de geboren Bevernaar. “Fysiek waren we helemaal uitgeput. We hebben 120 minuten alles gegeven en dat wil je dan ook verzilveren. Op deze manier verliezen doet pijn. Ik zag het al voor mij dat ik de vijfde, beslissende penalty tegen de touwen zou schieten. Het is jammer genoeg niet zover gekomen. Of deze nederlaag gaat blijven hangen? Neen, alleen in de beentjes misschien. Mentaal is het natuurlijk zuur. Al hebben we ook niet de titel verloren. Vandaag doet dat nog even pijn en het is zeker een gemiste kans. Maar op lange termijn is de match tegen Lierse Kempenzonen veel belangrijker. We hebben ook niet over ons laten lopen of ons voor een vol stadion belachelijk laten maken. We hebben gestreden voor wat we waard waren en hebben daarvoor op het einde applaus van onze fans gekregen.”

Ondanks de nederlaag heeft Van Damme wel genoten van de sfeer in het stadion. De Freethiel was zo goed als uitverkocht en leefde als vanouds. “Het was lang geleden dat ik dit op de Freethiel heb meegemaakt”, geniet hij nog altijd na. “De beleving, de ambiance … je voelde al heel de week dat er iets in de lucht hing. Dat zorgt toch voor iets extra’s. En we hebben ons kunnen meten met een ploeg met een veel groter budget. Het was een echte bekerwedstrijd, maar onze twee tegendoelpunten waren vermijdbaar, zeker het tweede. Die mag gewoon niet meer vallen.”

Focus op Lierse Kempenzonen

Trainer Wim De Decker gunde Corryn en Everton Luiz rust met het oog op de topper tegen Lierse van zondag. “Het was niet uit noodzaak, maar we zaten wel al een beetje met de match van zondag in ons hoofd”, verduidelijkt de Beverse oefenmeester zijn keuzes. “Het is logisch dat de competitie bij ons voorrang krijgt. Voor de toekomst van onze club is dat het belangrijkste. Maar we wilden tegen Antwerp ook een mooie match spelen. Dat is ons gelukt. Door de nederlaag heeft het nu nog een zure nasmaak, maar we gaan met opgeheven hoofd uit de Beker van België. We stonden er heel dicht bij. Dan kan je alleen maar fier zijn op de spelers. We hebben onze voet naast een van de beste ploegen van België kunnen zetten.”

Uitkijken of Beveren deze bekeruitschakeling kan doorspoelen met een zege in de topper tegen Lierse Kempenzonen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten