Alec Baldwin klaagt crewleden ‘Rust’ aan na dodelijk schietincident op set

Alec Baldwin op de filmset van western ‘Rust’. 

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft een rechtszaak aangespannen tegen meerdere crewleden van de westernfilm ‘Rust’. Een schietincident tijdens de opnames van de westernfilm kostte vorig jaar het leven aan cameravrouw Halyna Hutchins.

mtmBron: Washington Post, CNN

LEES OOK. Alec Baldwin treft minnelijke schikking met familie van Halyna Hutchins

Het dodelijke schietincident speelde zich in oktober van vorig jaar af, in de buurt van Santa Fe (New Mexico). Tijdens een repetitie vuurde Baldwin een “neprevolver” af, maar het wapen ging echt af en trof zowel cameravrouw Halyna Hutchins als regisseur Joel Souza. Die laatste raakte gewond, Hutchins kwam om het leven.

Alec Baldwin heeft vrijdag in Californië een rechtszaak aangespannen tegen Hannah Gutierrez-Reed, de wapensmid die verantwoordelijk was voor de wapens en munitie op de set van de western. Daarnaast worden ook assistent-regisseur Dave Halls en crewleden Sarah Zachry en Seth Kenny aangeklaagd. Halls gaf de revolver aan Baldwin en verzekerde de acteur “dat het veilig was” en Kenny leverde de wapens en munitie, zo verklaart Baldwins advocaat

Cameravrouw Halyna Hutchins kwam om het leven bij het schietincident. ©  AFP

“Deze tragedie kon plaatsvinden omdat er echte kogels op de set werden geleverd en in het pistool werden geladen”, zo staat te lezen in de aanklacht. “Noch de wapensmid, noch de assistent-regisseur hebben de kogels en het wapen zorgvuldig gecontroleerd. Desondanks verklaarden ze aan mijn cliënt dat het veilig was.”

Ook Baldwin zelf kan nog vervolgd worden voor het dodelijke schietincident. Eerder deze maand raakte bekend dat de rechtszaak met de nabestaanden van slachtoffer Halyna Hutchins van tafel geveegd was, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de zaak daarmee definitief afgesloten was.

Baldwin wordt immers nog altijd aangeklaagd door Mamie Mitchell, de script supervisor van de film. Mitchell verwijt de acteur onder meer opzettelijk toebrengen van emotioneel leed en nalatigheid. Als de rechter later een uitspraak in haar voordeel doet, zal dat Baldwin ongetwijfeld een zeer grote schadevergoeding kosten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook