‘Black Panther: Wakanda forever’ neemt sterke start in box office

Het loopt storm voor Black Panther: Wakanda forever. De Marvel-film staat nu al in de top 10 van het jaar in Amerika, en tegen volgend weekend zou ook de wereldwijde top 10 van 2022 gehaald worden.

Tom Vets

Het vervolg op Black Panther, de superheldenfilm waarin de overleden Chadwick Boseman de hoofdrol speelde, kan in Amerika meteen fenomenale cijfers voorleggen. Alleen al op vrijdag bracht de film er ruim 80 miljoen dollar op. Met vertoningen in 4.396 filmzalen is de prognose dat de film zondagavond zal eindigen op 180 miljoen dollar. Slechts zeven films deden dit jaar beter.

Wakanda forever neemt zo een sterkere start dan die andere Marvel-film, Doctor Strange in the multiverse of madness, de voorlopig derde meest bezochte film van dit jaar. Volgens kenners zit het er dik in dat de film in de wereldwijde top 5 zal eindigen van 2022. In de rest van de wereld bracht de film al bijna 60 miljoen dollar op, waardoor het eerste weekend zou eindigen op 240 miljoen dollar. Daarmee zijn de makers bijna uit de kosten.

Of de film sterk genoeg is om de top 3 te halen, zal snel blijken. De eerste plaats halen wordt lastig: daar staat Top Gun: Maverick met net geen anderhalf miljard dollar. Jurassic World: dominion is tweede en wist net voorbij de kaap van een miljard dollar te gaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook