De ene rode loper na de andere: MIA’s, Gouden K’s en Eurosong lopen elkaar voor de voeten

© © VRT Frederik Beyens

De MIA’s, het gala van de Gouden K’sén het verdict over onze inzending voor het komende Songfestival. In januari kiezen drie van Vlaanderens grootste shows allemaal hun winnaar, en dat in anderhalve week tijd. Nogal veel evenementen na elkaar, maar dat is een bewuste keuze: VRT wil zo efficiënt mogelijk werken.

Tom Vets

Eerst is Eurosong aan de beurt. Op zaterdag 14 januari presenteert Peter Van de Veire de finale vanuit Paleis 12 op de Heizel. Dan wordt bepaald of ons land Loredana, The Starlings of toch nog een andere act naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool stuurt. Op dezelfde locatie staan precies een week later een nieuwe editie van Het gala van de gouden K’s gepland – voorheen vond dat plaats in het Antwerpse Sportpaleis – en enkele dagen erna, op 26 januari, worden ook de Music Industry Awards (MIA’s) uitgereikt in Paleis 12.

Een beslissing in het teken van efficiëntie, en vast ook geld besparen. Door alle evenementen te bundelen op één locatie hoeft de VRT maar één zaal af te huren, en kunnen sommige delen van het podium meermaals gebruikt worden. Wie op korte tijd geen drie avonden naar Brussel wil, kan alles volgen op Eén of Ketnet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook