Meteen oponthoud in Charleroi! Wedstrijd gestaakt nadat thuisaanhang veld bekogelt met tennisballen en vuurpijlen

De Charleroi-fans hadden vooraf aangekondigd dat ze tegen in de wedstrijd tegen KV Mechelen een actie op poten zouden zetten. Ondanks dat heel wat tennisballen onderschept werden door de beveiliging, kregen heel wat fans toch een exemplaar het stadion binnengesmokkeld. Nadat de thuisaanhang drie keer de wedstrijd verstoorde, besloot scheidsrechter Boterberg de wedstrijd definitief te staken.

Bram Van Vaerenbergh, Jens Jacobs

Het draait de laatste weken vierkant bij Charleroi. Coach Edward Still werd daardoor al opzijgeschoven. In de plaats werd Felice Mazzu terug binnengehaald. Dat zorgde er echter niet voor dat de rust terugkeerde op Mambourg. Dat de fans van Charleroi acties op poten hadden gezet, stond dus in de sterren geschreven.

De Carolo’s probeerden de gemoederen nog te bedaren door een paar uur voor de match tegen KV Mechelen de aanstelling van Felice Mazzu officieel te maken, maar de fans hadden al laten verstaan door te gaan met hun acties. Na anderhalve minuut gooiden ze vuurwerk én een honderdtal tennisballen op het veld. Ze zongen ook enkele niet zo fraaie leuzen gericht aan het adres van Mehdi Bayat, niet voor het eerst dit seizoen. De Storm Ultra’s hadden eerder op de dag al gezegd dat hun spandoeken gericht aan het bestuur en tegen het WK voetbal in Qatar in beslag waren genomen, maar exemplaren met “Fuck Bayat” en “Fuck Qatar 2022” waren toch binnen geraakt.

Niet iedereen bij Charleroi was echter opgezet met de actie van de harde kern. Heel wat fans keerden zich tegen hun Ultra’s.

Na twee minuten kon de wedstrijd wel voortgezet worden. Dat was echter van korte duur. Tien minuten later was het weer zover. Opnieuw gooide de thuisaanhang vuurpijlen het veld op. Scheidsrechter Boterberg kon niet anders dan de wedstrijd even stil te leggen. Na dat oponthoud leek de wedstrijd dan toch normaal te kunnen verlopen. Tot de thuisaanhang in de tweede helft voor de derde keer de wedstrijd verstoorde met vuurpijlen. Deze keer was de maat vol voor scheidsrechter Boterberg die de wedstrijd definitief staakte.

Mehdi Bayat had vooraf al iets te zeggen over de actie van de Charleroi-fans. “We hebben nu tien jaar geleden de ploeg overgenomen, er zijn mooie en minder mooie momenten geweest. Maar ik kan niet aanvaarden dat onze ultra’s de wedstrijd koste wat het kost wilden stilleggen. We hebben positieve energie nodig, we doen er alles aan om met Charleroi terug naar boven te kijken. En we moeten Felice Mazzu een goeie start kunnen bieden.”

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Aangeboden door onze partners