Voetbal 1ste Nationale VK Ninove - KVK Tienen 1-1

Robert-Jan Vanwesemael zowel defensief als offensief sterk met Tienen: “Onze les geleerd en dat was ook nodig”

Nassim Saidi (l) in duel met Allan Tshimanga van Ninove. ©  Gregory Van Gansen

Tienen -

Op basis van de mooie gecreëerde kansen en dan vooral in de tweede helft, verdiende Tienen de overwinning in Ninove. Maar de tricolores bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Robert-Jan Vanwesemael (20) speelde een sterke partij op de rechterflank, zowel defensief als offensief. Achtervolgen na een 1-0 achterstand, maar zonder taken te verwaarlozen, is de les die Tienen uit die eerste competitiemaanden leerde.

René Beelen

Andries Claes kanjerde tegen de paal en in de herneming scoorde Ben Yagan, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tot Straetman, vlak voor rusten, diep werd gestuurd en de Tiense keeper Bouzian kansloos liet: 1-0 bij de rust. In de tweede helft deelden de Suikerjongens de lakens uit, creëerden kansen en maakten na een combinatie Yagan-Bogaerts met een schuiver gelijk. Met nog meer dan een halfuur op de klok bleef Tienen de betere ploeg. Het dwong ook genoeg kansen om te scoren af, maar het gelijkspel bleef op het bord.

“Hier had alleszins meer ingezeten”, analyseert Robert-Jan Vanwesemael. “Ook in die eerste helft hadden we mogelijkheden om voorsprong te nemen. Ninove benutte onmiddellijk zijn eerste echte kans. Jammer dan we in die sterke tweede helft niet verder kwamen dan de 1-1. Onze kansen sproten voort uit mooi uitgespeelde combinaties. De thuisploeg daarentegen dreigde enkel met schoten vanuit de tweede lijn.”

“Het loopt vaak mis als je risico’s moet nemen om een achterstand weg te werken. We hebben het echter goed aangepakt en in die periode van overdrive bleef de organisatie op punt. Zaten we bijvoorbeeld twee maanden geleden in zo’n schuitje dan waren we op een dodelijke counter gelopen. Ondertussen hebben we onze les geleerd en bleven we gedisciplineerd en offensief voetballen zonder onze defensieve taken te verwaarlozen. Uit de wedstrijden leren is trouwens de bedoeling en nodig. Voor mezelf is mijn doel een vaste stek af te dwingen. Ik vond dat mijn prestatie oké was: op de flank een goed evenwicht vinden tussen aanvallen en verdedigen.”

Robert-Jan Vanwesemael zag een verschil met de met 0-1 verloren partij van vorige week tegen het jonge Antwerp.

Vaker scoren

“Ploegen zoals Ninove met meer oudere spelers die echt op het niveau van eerste nationale voetballen, liggen ons beter”, oordeelt hij. “Antwerp kleeft een andere speelstijl aan met meer lopende en snellere spelers. Dat is anders en zo ook moeilijker om tegen die beloftenploegen te voetballen. De resultaten met slechts een 1 op 9 liegen er niet om.”

Ook verdediger Jonas Bogaerts die de gelijkmaker nette, zag dat het verdedigende compartiment stabiel is.

“In het begin van het seizoen slikten we drie en vier goals”, herinnert Jonas Bogaerts zich. “Sinds de wedstrijd in Luik staat het blok beter en geven we weinig kansen weg. Alleen moesten we meer scoren en zeker gezien die vele kansen die we creëerden. Dit was mijn eerste doelpunt en een vrij gemakkelijk. Op de center van Yagan moest ik enkel maar mijn voet tegen de bal zetten. Een draw buitenhuis is niet slecht, maar we beloonden ons daar niet mee.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten