Voetbal 1ste provinciale KHO Bierbeek - Fenixx Beighum 0-0

Topper tussen Bierbeek en Beighum eindigt onbeslist: doelmannen Vanhoyland en Verleysen zijn blij met behaalde puntje en clean sheet

De felbesproken botsing tussen Zeno Vanhoyland (rood) en bezoeker Illias Mjahed.  ©  André Verhoeven

Bierbeek -

De topper tussen het tweede geklasseerde Bierbeek en leider Fenixx Beighum bleef onbeslist. Beide teams hadden hun momenten, maar scoren deden ze niet. Op het einde kwam er nog een fase waarbij de bezoekers met tien verder moesten, waarover nog veelvuldig werd nagekaart. De doelman van Bierbeek, Zeno Vanhoyland, en zijn collega aan de overzijde, Jens Verleysen, waren blij met het behaalde puntje en hun clean sheet.

Stefan Van de Weyer

“Het was op zich een mooie match. De 0-0 was terecht”, zegt Zeno Vanhoyland, na zijn achtste match zonder geslikte goal. “Fenixx haalde een mooi niveau en was beter dan vorig jaar. Het heeft veel techniek en grinta en een uitgebalanceerd team. In de openingsfase hadden we het flink lastig. De bezoekers kwamen er enkele keren op snelheid door, maar werden steeds afgevlagd voor buitenspel. Wij kregen nadien twee kansen, onder andere via Zaidi. Dat was een mogelijkheid die hun doelman goed wegwerkte. In de tweede helft kwam Beeken alleen voor doel, de aanname was slecht en hun keeper kon redden. Zij kwamen er ook eens door, maar ik kon redden.”

Nakaarten over uitsluiting

“In de slotminuten werd een zware fout op mij begaan. Een bezoeker ging op mij door met gestrekt been. Ik was heel zeker als eerste op de bal. Ik vond het een terechte uitsluiting”, besluit Vanhoyland.

Jens Verleysen kwam vier jaar terug naar het toenmalige Borght-Humbeek.

“Toen streden we steeds om het behoud. Dat we nu bovenaan meedoen voor de hoogste posities, stemt me gelukkig. We zijn enorm blij met deze evolutie”, vertelt Verleysen. “Tegen Bierbeek waren we het eerste half uur ongelooflijk sterk. We kregen kansen, maar die werden afgevlagd. Daarna merkte je dat Bierbeek een goed teams is, want het kwam weer in de wedstrijd. Op verplaatsing een punt pakken tegen Bierbeek, dat is geen slecht resultaat, daar kunnen we gerust mee leven”, oordeelt Verleysen, die de actie die tot de uitsluiting leidde anders beoordeelde dan zijn collega-doelman Vanhoyland. “Beide spelers gingen in duel voor de bal, waarbij onze middenvelder Illias Mjahed geen rode kaart verdiende.”

Aangeboden door onze partners