Voetbal 3de afdeling VV A

Anzegem bevestigt, Rumbeke al acht duels zonder zege, vijf voor twaalf voor Wervik

Seppe Lecour bezorgde Anzegem de drie punten in Eppegem. © VDB

Naast SK Roeselare-Daisel (1-2 op SC Wielsbeke) greep ook SV Anzegem de volle buit op verplaatsing: 0-1 in Eppegem. Eendracht Wervik had minder reden tot juichen en verloor met (overdreven) 1-4-cijfers van Jong Lede. SV Rumbeke pakte thuis een punt tegen Elene-Grotenberge: 2-2.

Seppe Lecour scoorde op het kwartier de winning goal voor Anzegem in Eppegem. “Een zuinige zege tegen een niet te onderschatten tegenstander”, zei de sluipschutter. “We hadden de mogelijkheden om de score verder aan te dikken, maar misten wat scherpte voor doel. We blijven echter bovenaan meestrijden en dat is knap. Wat mijn persoonlijke ambities zijn? Ik ben een goalgetter en wil zoveel mogelijk doelpunten maken om mijn ploeg te helpen. Ik zal al aan zeven goals en ben daar best tevreden mee.”

Wervik kon andermaal niet winnen voor eigen publiek. Ondanks de goede voornemens en een degelijke prestatie ging Eendracht met 1-4 onderuit tegen Lede. Door een vroege toevalstreffer moest Wervik al vroeg in de achtervolging. De thuisploeg deed dat met overtuiging en kreeg op het halfuur met de gelijkmaker van Van Den Bogaerde wat het verdiende. Maar enkele minuten later, na een goedkope strafschop, mochten de bezoekers opnieuw juichen. Na de rust was Wervik de betere ploeg, maar in het slotkwartier en op de counter werd de thuisploeg twee keer koud gepakt. Voor Eendracht is het vijf voor twaalf. Komend weekend wacht het cruciale duel in Aalter.

Rumbeke moest het tegen Elene-Grotenberge doen zonder Jens Kindt. De kapitein had last van de rug. Hij deed de opwarming nog mee, maar moest teleurgesteld afhaken. De wedstrijd was pas op gang gefloten toen de bezoekers op hoekschop de score openden. Rumbeke was niet aangeslagen en reageerde, maar de thuisploeg kon weinig dreigen. Ook na de rust moest de bezoekende keeper amper in actie komen, tot Naigell Vanfleteren uiteindelijk door de mazen van het net glipte en gelijk maakte. De thuisfans waren nog aan het juichen toen de defensie zich te grazen liet nemen: 1-2. Rumbeke moest even slikken maar kreeg vijf minuten voor affluiten via Nikolaas Vermaut toch waar het recht op had. (gv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten