Voetbal 2de provinciale B SV Loppem - FC Lissewege 0-1

Rode lantaarn Loppem slikt pas in blessuretijd fatale treffer van beter Lissewege: “Elke week hetzelfde verhaal”

Duel tussen Hendrik De Winne en Redgy Sypré. © Bart Vandenbroucke

Het duel tussen SV Loppem en FC Lissewege leek op een kleurloze 0-0 af te stevenen, tot de bezoekende joker Matthijs De Pauw er met een goal op een diefje in blessuretijd nog 0-1 van maakte. Vreugdetaferelen bij de bezoekers, terwijl de thuisploeg verweesd achterbleef.

Benny Lingier

Loppem startte sterk, maar Lissewege vond meteen zijn ritme met kansen voor Sypré, Kaca en Braems. Sporadisch kon de thuisploeg nog een uitbraak forceren. Na de rust besloot Kaca prompt in de handen van een uitstekende keeper Van Der Borght. Aan de overkant stiftte Cleophas de bal net over. Maenhout zag zijn schot gered en trof even later buitenkant paal. Sypré kopte op de lat. Kaca zag de Loppemse doelman goed plat gaan op zijn laag schot. Na een vrije trap van Van Hullebus voltrok De Pauw het vonnis voor de thuisploeg.

“Op ons moeilijke terrein was het niet eenvoudig voetballen”, reageerde de Loppemse aanvoerder Maarten Van Houcke. “Met onder meer Onderbeke misten we zomaar even vier basisspelers en dat liet zich voelen, ook al was Dani Cleophas bedrijvig en dreigend. De toegevoegde tijd was er weer te veel aan. Elke week maken we hetzelfde verhaal mee. Zo blijf je onderin bengelen. We hebben nu een trip naar Ardooie voor de boeg, dé ploeg van het moment. Mentaal zal er wat oplapwerk zijn, maar ik zie geen reden tot paniek.”

“De beste kansen waren voor ons, maar keeper Harry Van Der Borght hield Loppem lang overeind, samen met paal en lat”, vertelde de Lisseweegse kapitein Redgy Sypré. “Loppem rekende vaak en veel op de lange bal, maar toch hoedje af voor hun inzet in hun situatie. Het was moeilijk voetballen, zelfs ons terrein is er beter aan toe. Het lijkt me logisch dat je uit de bol gaat als je joker de 0-1 scoort in blessuretijd. Matthijs De Pauw bouwde een paar weken op bij het B-team, nu behoorde hij opnieuw tot de selectie. Ik ben oprecht blij voor hem. Thuis tegen Zwevezele wacht er ons een match van een andere dimensie. Gelukkig weten we dat we beter uit de verf komen tegen voetballende tegenstanders en minder tegen vechtploegen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten