Voetbal 3de afdeling VV A 

Voorde-Appelterre leider af, Jong Lede rukt op

Voorde-Appelterre verloor met 1-0 van Wolvertem Merchtem. © Koen Merens

FC Voorde-Appelterre, dat zich vorige week nog verzekerde van de eerste periodetitel, moest de leidersplaats weer afstaan aan Tempo Overijse na het 1-0-verlies op Wolvertem Merchtem. Jong Lede won vlot in Wervik en deelt na de zevende match zonder nederlaag de derde plaats met Stekene.

“Onze overwinning was zeker verdiend, maar de 1-4-cijfers zijn misschien wel wat overtrokken want Wervik was meer dan een taaie tegenstander”, zei Lede-trainer Casieris. Lede nam naar goede gewoonte een sterke start en dat leverde een vroeg doelpunt op via Van Poelvoorde, die zich tussen drie tegenstanders toch nog vrij kon draaien en scoren. De reactie van de thuisploeg volgde meteen, maar nadat Van Poelvoorde werd gehaakt, kon Van Peteghem vanop de stip Lede toch opnieuw op voorsprong brengen. In het vierde kwartier moest doelman Meulewaeter tot twee keer toe de meubelen redden. In plaats van 2-2 zorgde Van Peteghem voor de 1-3. “Toen brak de veer bij de thuisploeg. We konden de wedstrijd verder controleren en Taptchou legde de eindstand vast.”

Voorde-Appelterre ging verrassend onderuit bij Woltertem Merchtem, dat zich stilaan een ‘giant killer’ mag noemen. Twee weken geleden ging Hamme er al met 5-1 onderuit. De thuisploeg moest vrijwel de hele tweede helft met tien verder na rood voor Quansah, maar meteen na die uitsluiting scoorde Eyenga. “We pakten nadien de match helemaal in handen, maar de thuisploeg trok een dubbele muur op”, zuchtte Voorde-coach De Durpel.

Avanti Stekene herpakte zich na twee mindere wedstrijden en kon een moedig Aalter met zware 4-0-cijfers terug naar huis sturen. Stekene deelt zo met Lede de derde plaats en maakt zich nu op voor een zwaar drieluik met de komst van Overijse en Voorde-Appelterre en tussendoor een trip naar Kalken.

Datzelfde Kalken zit in een dipje. De ploeg van coach Verhelst verloor vrijdag al van Hamme. “Wie op ons veld eerst kan scoren, heeft een bonus. Dat is tegen Hamme nog eens bewezen. Maar het klopt dat het offensief niet meer loopt zoals we het willen”, aldus Kalken-coach Verhelst na de derde opeenvolgende doelpuntenloze wedstrijd van zijn team.

Elene-Grotenberge kon in een zespuntenwedstrijd op Rumbeke langs De Roover en Van der Sypt twee keer op voorsprong komen, maar in de slotfase stelde Vermaut toch nog gelijk. De bezoekers raken daardoor niet weg uit de gevarenzone.

Tempo Overijse verzekerde zich dankzij een duidelijke 3-0-zege tegen Drongen opnieuw van de leidersplaats. Cocchiere en Delorge zorgden halfweg de eerste helft al voor een 2-0-voorsprong. In de slotfase trof ook Houssane nog een keer raak. (ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten