Adnan Custovic ontslagen als coach van KV Kortrijk, Bernd Storck genoemd als opvolger

©  BELGA

KV Kortrijk heeft vanmorgen de samenwerking met coach Adnan Custovic en assistent Gunter van Handenhoven stopgezet. De club zegt zo snel mogelijk werk te maken van een opvolger, waarvoor Bernd Storck een ernstige kanshebber is. Het ontslag hing in de lucht nadat AA Gent dit weekend de vloer aanveegde met Kortrijk.

Elian Coussement

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het verhaal van Adnan Custovic bij KV Kortrijk kon men nooit een sprookje noemen. De Bosniër nam het stokje op speeldag zeven over van Belhocine, maar wist amper twee keer te winnen in de competitie. De recente bekerzege kon zijn positie bij de Veekaa niet redden. “Tot de rode kaart van D’Haene dacht ik dat we punten konden pakken”, vertelde Custovic op de persconferentie na de match, meteen zijn laatste optreden als Kortrijk-coach. “Die rode kaarten zijn natuurlijk een probleem. Het is niet evident om dan nog een resultaat te behalen. Gent was vandaag ook gewoonweg beter. Ze beschikken over meer individuele kwaliteiten. We probeerden nog te drukken, maar ook na de rode kaart van Kums was Gent met tien nog beter.”

Custovic was duidelijk geëmotioneerd toen gisteravond zijn positie ter sprake kwam. “Ik weet niet hoe het voor mij zal verder gaan bij KV Kortrijk. Het is enkel de toekomst van de club die telt, die staat op één. Ik ben nu toe aan mijn tweede periode hier en ik leef echt hard mee. KV Kortrijk verdient deze situatie echt niet. Ik ben erg ontgoocheld. We zullen zien wat de toekomst brengt”, klonken zijn laatste woorden.

Adnan Custovic moet zo na 2,5 maand al vertrekken bij KV Kortrijk. Het maakt van hem de kortst zetelende trainer op de Veekaa sinds Rudi Verkempinck zeventien jaar geleden.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt