Warme actie geeft mensen in kansarmoede schaatsbeurt cadeau

© jct

Keerbergen -

Net als De Warmste Week wil Keerbergen zijn schouders zetten onder het bestrijden van kansarmoede. De gemeente lanceerde daarom de actie ‘Doe een schaatsbeurt cadeau!’.

Hierbij krijgt iedereen de kans om een ‘uitgestelde schaatsbeurt’ ter waarde van 5 euro te schenken aan een inwoner van Keerbergen die het financieel moeilijk heeft. De schaatsbeurten kunnen dan gebruikt worden op de ijspiste die dit jaar opnieuw van 10 december tot 8 januari op het gemeenteplein te vinden zal zijn. “Deelnemen aan het sociale leven is voor mensen in kansarmoede vaak moeilijk”, aldus schepen Liesbeth Claesen (CD&V). “Met deze actie willen we deze drempel verlagen.”

De uitgestelde schaatsbeurten worden door de medewerkers van de sociale dienst van Keerbergen persoonlijk uitgedeeld aan de inwoners die er het meeste nood aan hebben. De schaatsbeurten kunnen online via de QR link op de affiche of via www.keerbergen.be/geefeenschaatsbeurt worden geschonken. Ook is het mogelijk om een centje te deponeren in de vlam-spaarpotten aan de balie van het gemeentehuis, den Bussel, de cafetaria van de sporthal en aan de kassa van de schaatsverhuur aan de ijspiste.

(Conny Justé )

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten