Voetbal 2de provinciale B SC Lombardsijde

Aaron Pottier geraakt met Lombardsijde niet voorbij Kanegem: “De bezoekers arriveerden, parkeerden zich en daarmee was de kous af. Maak er dan maar een leuke middag van”

Aaron Pottier baalt ervan dat Lombardsijde meerdere open kansen niet kon verzilveren. © Bart Vandenbroucke

Middelkerke -

SC Lombardsijde kwam zondag op eigen veld niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Dosko Kanegem. Het was het eerste punt na drie nederlagen op rij, maar de kustploeg moet toch vooral achterom blijven kijken.

Benny Lingier

“Saaie match? Absoluut niet, want we verzamelden een achttal goede kansen”, aldus Kjell Missinne. “Twee keer troffen we de paal, de lat bleek ook een obstakel en we kregen een vrije trap toegewezen in plaats van een strafschop. Kanegem voetbalde totaal niet, maar kon wel op een prima keeper terugvallen. Hun enige kans versierden ze in blessuretijd toen wij volop aan het drukken waren. Ze gooiden twee hoge torens in de strijd, die op hun lange ballen joegen. Gelukkig werden we niet koud gepakt, zoals in Lichtervelde wel gebeurde. Wij leverden een goede prestatie, maar als je niet scoort, ben je daar weinig mee. Het wordt tijd om werk te maken van een klinkende overwinning, want intussen zit alles dicht op mekaar onderaan het klassement. We vergaten zondag om een belangrijk kloofje te slaan. De trip naar Tielt, dat onder de nieuwe T1 Monbaliu slechts met 0-1 van leider Ardooie verloor, wordt een nieuwe zespuntenmatch. Moet kunnen, want wij beschikken met onder meer Avoki, Dedrie en onze twee Roemenen over een goed uitgebalanceerde ploeg.”

“Zonder schroom durf ik beweren dat het aan de rust tegen Kanegem simpelweg 4-0 had moeten staan”, vulde Aaron Pottier aan. “De bezoekers arriveerden, parkeerden zich en daarmee was de kous af. Begin er dan maar een aangename middag van te maken. Sorry, dit was de zwakste ploeg die ik tot vandaag ontmoette. Gelukkig voor Dosko beschikken zij over een alerte doelman. Het was best een genietbaar kijkstuk van onze kant, maar met het puntje schieten we weinig op. Toch prijzen we ons gelukkig dat hun enige kans in blessuretijd niet tot 0-1 leidde, ik mag er niet aan denken. Voor hetzelfde geld gingen we nog de dieperik in. 1 op 6 verdienen we niet, veeleer 6 op 6. We zijn niet van plan om in Tielt ons systeem om te gooien. Als we zo positief blijven voetballen en erin blijven geloven, komt het allemaal goed.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten