Voetbal 2de provinciale B SK Snaaskerke

Jasper Pierloot en SK Snaaskerke met lege handen na zespuntenmatch tegen Heist: “Gelukkig veranderde er weinig onderaan de klassering”

Jasper Pierloot, net 21 geworden, opereert centraal achterin bij Snaaskerke. © Bart Vandenbroucke

Gistel -

SK Snaaskerke hoopte na de 0-3-zege op Dosko Beveren eindelijk vertrokken te zijn, maar de ploeg van trainer Didier Crombez kon zondag op eigen veld niet bevestigen in de zespuntenmatch tegen Heist: 0-1.

Benny Lingier

“Ik denk niet dat iemand verliezen aangenaam vindt”, aldus Didier Crombez. “De wedstrijd verliep vrij evenwichtig, al versierde Heist misschien wat meer kleine of halve kansjes. We pakten de match redelijk aan, maar er ontbrak wat kwaliteit omdat niet iedereen zijn maximum haalde en voor ons blijft dat toch een onmisbare voorwaarde. In de aanvangsfase versierden we een hele mooie kans, maar scoren lukte niet. In het begin van de tweede helft dreigde de kustploeg, die even voorbij het uur ook op voorsprong kwam. Het doelpunt volgde uit een stilstaande fase, een uitgespeelde kans was het allerminst. De kopbal van De Blanck week af op het lichaam van één van mijn verdedigers en ging tegen de netten. Pech, niks aan te doen. Na de 0-1 speelden wij man op man, maar ons voetbal was niet goed genoeg om nog de gelijkmaker te forceren. Zondag gaan we in een derby in de clinch met topfavoriet Bredene. We hebben daar niks te verliezen en alles te winnen. Laat Bredene het spel maar maken en het initiatief nemen, wij zullen proberen weerwerk te bieden.”

Jasper Pierloot, net 21 geworden, opereert centraal achterin bij Snaaskerke. “Voetballend haalden we tegen Heist nooit het niveau dat we tegen Dosko Beveren wel etaleerden. Op een hoekschop bleken we niet helemaal wakker en ineens stond het onverwacht 0-1. Heist bleef goed bewegen en combineren, waardoor we geen punt meer konden oogsten. In Bredene zullen we ons zondag met plezier in de rol van underdog wentelen. Laat ze maar komen, wij zullen proberen om ze zo goed mogelijk op te vangen. Een geruststelling is dat er onderin de rangschikking niet zo heel veel veranderde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten