Na massa-ontslagen bij Meta en Twitter: “Amazon wil 10.000 werknemers ontslaan”

©  AFP

Amazon is van plan om ongeveer 10.000 werknemers op straat te zetten. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times maandag. Het zou gaan om de grootste reorganisatie van het bedrijf tot nu toe.

wverBron: New York Times

Volgens de New York Times zouden de eerste personeelsleden deze week al hun job kunnen verliezen. Bij Amazon zijn wereldwijd meer dan anderhalf miljoen mensen aan de slag.

Volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf zouden voornamelijk banen verdwijnen op de personeelsdienst, de verkoopafdeling en de dienst waar producten worden ontwikkeld. Amazon neemt geen nieuw personeel meer aan en wil fors in de kosten te snijden, ook op de afdeling van stemassistent Alexa.

In de coronajaren verdubbelde het personeelsbestand van het techbedrijf bijna om aan de forse groei van online winkelen te voldoen, maar nu verwacht Amazon mindere tijden door de gedaalde koopkracht en mogelijke economische recessie

De situatie zorgde al eerder voor ontslagen bij technologiebedrijven. Zo zette Elon Musk onlangs flink het mes in het personeelsbestand van Twitter. Ook Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, kondigde vorige week een reorganisatie aan. Daarbij verdwijnen er 11.000 banen, ongeveer 13 procent van het aantal arbeidskrachten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten