Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

Geert Broeckaert houdt de moed erin ondanks 3 op 24 met SV Rumbeke: “Ik ben er zeker van dat het goed komt”

Geert Broeckaert weigert te panikeren. © Bart Vandenbroucke

Roeselare -

Opnieuw geen zege voor SV Rumbeke. De blauwhemden hoopten na een magere 2 op 21 nog eens de zoete smaak van een overwinning te proeven, maar ze moesten zich thuis tegen Elene-Grotenberge met een 2-2-gelijkspel tevredenstellen. “Ik kan er mee leven. Er is zeker geen reden tot paniek”, hield T1 Geert Broeckaert de moed erin.

Geoffrey Vandenbulcke

Rumbeke kwam zaterdag heel gedreven aan de aftrap, maar de wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten of de thuisploeg moest al in de achtervolging. Toen Naigell Vanfleteren halfweg de tweede helft gelijkmaakte, leek het pad geëffend voor een overwinning. Erop en erover, wreven de thuisfans zich al in de handen, maar enkele minuten later stond Rumbeke opnieuw op achterstand. Uiteindelijk dwong Vermaut nog een gelijkspel af.

Terwijl de spelers met gebogen hoofd de kleedkamer introkken, liet Geert Broeckaert het niet aan zijn hart komen. “Ik weet wel dat we tegen dit Elene-Grotenberge eigenlijk altijd moeten winnen”, zei de Rumbeekse T1. “Maar in de huidige omstandigheden moeten we soms met weinig tevreden zijn. Met een tegendoelpunt in de eerste minuut konden we niet slechter aan de match beginnen. Het siert mijn jongens dat ze het hoofd niet lieten hangen, een vuist maakten en terugvochten. Aan mentaliteit is er heel zeker geen gebrek, maar het ontbreekt ons soms aan creativiteit. En uiteraard ook aan efficiëntie. Dat we scherpte missen voorin, weet iedereen. Een typische spits heb ik niet lopen, maar Laurens Vandenheede trekt op de negen aardig zijn streng. Door de magere oogst van de jongste weken is er ook wat twijfel in de ploeg geslopen, maar ik ben er zeker van dat het goed komt. Op voorwaarde dat mijn kern niet te veel wordt geteisterd door blessures en schorsingen, want zo breed is die nu ook weer niet. Met hun grote strijdershart zullen mijn jongens de opdracht wel tot een goed einde brengen. Tenslotte zijn we pas elf speeldagen ver en zijn er nog 57 punten te verdienen. Als we zaterdag op eigen veld kunnen winnen van Wolvertem Merchtem, dan zal onze wereld er meteen helemaal anders uitzien.”

Remko Vandamme, die op Jong Lede rood pakte, kreeg drie speeldagen schorsing opgelegd. Aanvoerder Jens Kindt sukkelt met de rug en is onzeker voor Wolvertem Merchtem.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten