Vooruit vervroegt voorzittersverkiezingen naar mei 2023

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vervroegt de voorzittersverkiezingen bij de Vlaamse socialisten met een paar maanden. Normaal gezien zouden die eind 2023 plaatsvinden, maar aangezien die te veel in het vaarwater van de nationale verkiezingen van het voorjaar 2024 zouden komen, mogen de leden van Vooruit zes maanden eerder een nieuwe leider aanduiden.

Rousseau kondigde dat maandagavond aan op een feestje op het partijhoofdkwartier op de Keizerslaan, naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag en de lancering van een eigen YouTubekanaal. Daar zijn vanaf woensdag afleveringen te zien van The Last Summer, een docu met vier afleveringen van telkens 10 minuten over Rousseaus werk tijdens de zomerkampen met kwetsbare jongeren in De Barkentijn in Nieuwpoort.

Dat Conner Rousseau kandidaat is om zichzelf op te volgen, spreekt voor zich. Dat hij met grote meerderheid zal worden herverkozen, is ook makkelijk te voorspellen. Of er tegenkandidaten zullen zijn, is nog niet duidelijk.

LEES OOK. Conner Rousseau is jarig en viert dat met lancering van eigen YouTube-kanaal: “Anti-establishment, terwijl hij zelf establishment is”

 (fem)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten