OCMW’s hekelen stroeve communicatie met energieleveranciers

©  Shutterstock

De Vlaamse OCMW’s klagen dinsdag de slechte communicatie met de energieleveranciers aan. “De OCMW’s zijn het kotsbeu”, zegt Nathalie Debast van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Bron: BELGA

Door de energiecrisis zijn er steeds meer mensen die bij het OCMW aankloppen met vragen over hun energiefactuur. Het OCMW neemt dan contact op met de energieleverancier en probeert een oplossing te vinden. Maar de communicatie met die leveranciers verloopt op zijn zachtst gezegd stroef. Sommige energieleveranciers hebben al een apart nummer of mailadres voor hulpverleners, maar ook dan moet er soms lang worden gewacht of laat het antwoord te wensen over.

“Het is goed dat energieleveranciers de moeite doen om een specifiek nummer of mailadres te voorzien. Maar zelfs dan horen we nog dat je soms 1 of 2 uur aan de lijn moet blijven voor je iemand te pakken krijgt. En als er dan eindelijk iemand is, hebben ze niet altijd de juiste gegevens of kennen ze het dossier niet. Of je krijgt een mail waarin staat dat je binnen de dertig kalenderdagen een antwoord zal krijgen”, aldus Debast.

Het is niet de eerste keer dat de dienstverlening van de energieleveranciers ter discussie staat. De woordvoerster laat weten dat de hulpverleners bij de OCMW’s het “kotsbeu” zijn. Hun werklast is alleen maar toegenomen en zij zijn niet verantwoordelijk voor de problemen bij de callcenters, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten