Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge

Sietse Jacob verslaat met SK Vlamertinge nu ook leider Zonnebeke en dat is een feestje waard: “Onze trein is duidelijk vertrokken”

Sietse Jacob droomt van een eindrondeticket. © Bart Vandenbroucke

SK Vlamertinge is met 10 op 12 aan een goede reeks bezig. Het duurde even vooraleer de jongens van T1 Patrick Van Hoof onder stoom geraakten, maar ze hebben duidelijk hun draai gevonden. Zondag werd zelfs met 1-0 gewonnen van leider Zonnebeke. “Zondag op Westrozebeke moeten we doorgaan op ons elan.”

Geoffrey Vandenbulcke

Vlamertinge schoot dit seizoen niet zo denderend uit de startblokken. Vijf speeldagen geleden kregen de roodhemden er zelfs zwaar van langs op Bissegem, maar blijkbaar zorgde die 6-1-nederlaag voor een shockeffect.

“We hebben ons sindsdien uitstekend herpakt”, zegt Sietse Jacob over de recente 10 op 12. “Na onze afstraffing op Bissegem is alles in de juiste plooi gevallen. Het heeft wat tijd nodig gehad, maar onze trein is duidelijk vertrokken. Na onze ondermaatse start sloop er twijfel in de ploeg. Mogelijk heeft de afstraffing op Bissegem iedereen wakker geschud. Tegen hekkensluiter Winkel B kwamen we tot onze frustratie nog niet verder dan een 0-0-gelijkspel en ook na de zwaarbevochten 3-2-zege tegen Geluveld was er nog geen reden tot euforie, maar na de 1-4-zege op Moorsele waren we wel opnieuw overtuigd van onze mogelijkheden.”

Zondag toonde Vlamertinge zich ook de betere van leider Zonnebeke. “Uiteraard hebben we na de match een feestje gebouwd, maar het werk is niet gedaan. Zondag staat de moeilijke verplaatsing naar Westrozebeke op ons programma. Als we ook die opdracht tot een goed einde brengen, nestelen we ons in de linkerkolom, wat nog altijd de bedoeling is. Vorig seizoen grepen we net naast een eindrondeticket. Het zou mooi zijn moest het dit seizoen wel lukken. Welke ploegen het meest indruk op mij maakten? Poperinge liet bij ons goed voetbal zien en over Dottenijs heb ik al veel goeds gehoord, maar voorlopig steekt er niemand bovenuit.”

Jaren vliegen voorbij

Vooraleer bij Vlamertinge aan de slag te gaan, was Sietse Jacob meerdere jaren aan de slag bij Wevelgem. “Ik studeerde toen nog en beleefde er een mooie tijd”, vertelt de Langemarkenaar. “Omdat ik toen in Reningelst woonde, zocht ik iets dichter bij de deur. Ook met Vlamertinge heb ik het getroffen. Intussen moet het zowat mijn vijfde seizoen zijn dat ik de rood-witte kleuren verdedig. Het kan zelfs meer zijn, want de jaren vliegen voorbij. Een teken dat ik het hier best naar mijn zin heb. Vlamertinge is een warme, familiale club die in tweede altijd moet meedoen voor de prijzen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten