Sonny Colbrelli moest noodgedwongen stoppen, maar blijft nog minstens twee jaar bij Bahrain Victorious

©  photo Marc Van Hecke

Sonny Colbrelli mag dan wel door een hartstilstand noodgedwongen gestopt zijn met koersen, de 32-jarige Italiaan blijft aan boord bij Bahrain Victorious, zij het in een andere rol.

Hugo Coorevits

“We laten hem niet vallen”, aldus Milan Erzen, de sterke man bij Bahrain Victorious, in een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. “Onze ploeg ontstond in 2017 met Vincenzo Nibali, maar Sonny Colbrelli was onze tweede naam. We hebben lange tijd gehoopt dat hij zou kunnen terugkeren als renner, maar het was helaas de juiste keuze om ermee op te houden. De gezondheid gaat voor alles.”

De rol van de ex-winnaar van onder meer Parijs-Roubaix is niet direct afgebakend. Het wordt dus een beetje van alles. “Hij wordt ambassadeur van onze ploeg en promotor van verschillende sponsors. We willen ook dat hij zijn ervaring deelt die hij de voorbije jaren in de klassiekers opdeed. Dan denk ik vooral aan de kasseiklassiekers, die hij vooraf kan verkennen. Onze eerste ploegstage in het Spaanse Altea begint op 5 december. Sonny hoeft er niet de volledige periode te zijn, maar hij kan er wel een paar dagen bij zijn.”

In 2021 was Colbrelli de allersterkste in Parijs-Roubaix. ©  BELGAIMAGE

Erzen ziet voor Colbrelli ook een rol weggelegd in de opleiding van jongeren. “We werken samen met het Cannibal Team (afgelopen seizoen de junioreploeg van Vlad Van Mechelen, red.) en Cycling Team Friuli. Ook daar kan Sonny zijn metier doorgeven”, aldus Erzen. “Hij heeft naast zijn kracht als coureur veel kwaliteiten om ook in zijn tweede leven binnen de wielrennerij te slagen.”

Aangeboden door onze partners