Voetbal Derde afdeling A VW Hamme

Sander Claeys staat met VW Hamme voor drie loodzware weken: “Wedstrijden van de waarheid”

Sander Claeys (links) en VW Hamme boekten vorige vrijdag op bezoek bij HO Kalken een 0-2-overwinning. ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme won op Wapenstilstand de derby op het veld van HO Kalken. De volgende drie weken kijkt blauw-zwart de volledige top drie in de ogen. De weken van de waarheid komen er dus aan.

Ivan Elegeert

“De wedstrijd op Kalken was zeker niet de makkelijkste verplaatsing van het seizoen”, geeft Sander Claeys toe. “Hun smalle veld speelde allesbehalve in ons voordeel. We hebben heel wat voetballend vermogen in ons team en dat kwam er te weinig uit. Om de haverklap moest je in duel gaan. Het was bijzonder moeilijk om de bal in de ploeg te kunnen houden. Net daarom was het vroege openingsdoelpunt van Abdou Mbow echt wel een meevaller voor ons. Daardoor moest de thuisploeg nog meer druk proberen zetten”, aldus Claeys.

Er volgde een behoorlijk gesloten wedstrijd. Doelkansen waren schaars en mooie combinaties ver te zoeken. Toch moest Hamme in het derde kwartier het onderspit delven en kwam het goed weg toen kort voor rust een scrimmage voor doel niet voorbij de herstelde doelman Van Haver raakte en in de daaropvolgende actie de gelijkmaker van de thuisploeg werd afgekeurd voor buitenspel. “Na de rust zijn we wat hoger gaan spelen en konden we Kalken makkelijker opvangen. We hebben in die hele periode niets meer weggegeven en konden op de tegenaanval rekenen. Zolang het 0-1 bleef, moesten we natuurlijk op onze hoede blijven. Want je voelde wel dat de thuisploeg er alles aan wilde doen om te scoren. We wisten ook wel dat ze al twee matchen niet gescoord hadden en dat er toch wel een beetje druk bij hen lag.”

Hoge verwachtingen

Toen Lokando een strafschop uitlokte en zelf kon omzetten hadden de Wuitens hun schaapjes op het droge en konden ze zich al opmaken voor wat volgt. “We staan nu voor drie wedstrijden van de waarheid. We hebben voor onszelf de lat dit seizoen hoger gelegd dan vorig jaar en ook de verwachtingen van de supporters zijn hoog. Dat merken we ook als het wat minder goed loopt. Kijk maar naar de zware nederlaag van twee weken geleden in Merchtem. Nu hebben we met een zes op zes al een deel van die blunder goedgemaakt. Het is nu aan ons om te tonen wat we in onze mars hebben. We krijgen nu een thuiswedstrijd tegen periodekampioen Voorde-Appelterre en nadien zijn er twee verplaatsing naar leider Tempo Overijse en Jong Lede, dat intussen ook stevig in de top drie staat en de voorbije acht weken niet meer verloor. Begin december zullen we dus meer dan ooit weten of onze ambities terecht waren. Zelf blijf ik overtuigd van wel: als we elke week ons niveau halen kunnen we elke ploeg aan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten