Ianthe Tavernier speelt na 25 jaar opnieuw in ‘Les misérables’: “Soms komen dromen twee keer uit”

©  BELGA

Ze speelde al de kleine Cosette in de eerste Antwerpse ‘Les misérables’ 25 jaar geleden, maar volgend jaar is Ianthe Tavernier ook te zien in de nieuwe versie. “Het is zo onwerkelijk, ik kan het nog altijd niet geloven”, zegt ze bij de voorstelling van de eerste Vlaamse castleden.

Guy Van Vliet

Met Ianthe Tavernier, Jonas Van Geel en Nordin De Moor kennen we de eerste drie Belgische namen uit de Vlaams-Nederlandse co-productie van Les misérables, de succesmusical gebaseerd op de klassieker van Victor Hugo. “Er komen er nog”, verzekert Studio 100-CEO Anja Van Mensel. “We moeten voor het eerst samenwerken met Londen, waar ze beslissen over de cast. Dat proces hebben we onderschat: het duurt langer dan verwacht”, erkent Studio 100, dat Vlaamse inbreng wil garanderen. “We weten dat het Vlaamse publiek daar belang aan hecht, dus we willen ook topnamen van bij ons in de voorstelling”, vult Studio 100-voorman Gert Verhulst aan.

Een van die topnamen is dus Ianthe Tavernier, die nog altijd moet bekomen van het nieuws dat ze terug meespeelt. “Ik was tien toen ik in de eerste Vlaamse versie de kleine Cosette speelde. Daar begon mijn passie voor musical. Wat ik toen meemaakte, mag ik nu verder zetten als Eponine. Dit is zo bijzonder, het lijkt als een droom die voor de tweede keer uitkomt”, deelt Ianthe haar gevoelens.

Ze krijgt in Les mis een tegenspeler van wie ze volgend jaar verschillende facetten mag ontdekken. Jonas Van Geel, die binnenkort in Red Star Line haar lief speelt, is dit keer haar vader. En hij beent met deze rol zijn beste vriend Jelle Cleymans bij. “Ik leerde Jelle kennen toen hij 25 jaar geleden de kleine Gavroche speelde. Dat Jelle in Les Misérables zat, is het enige waar ik echt jaloers op was”, reageert Jonas. Nordin De Moor speelt de rol van Javert, de politieman die het hoofdpersonage Valjean op de hielen blijft zitten. Tijdens de castvoorstelling gaf hij alvast een indrukwekkend voorsmaakje. “Ik ben net terug uit Londen, waar ik de voorstelling zag en een middag later zelf op het podium een nummer inoefende”, geniet Nordin De Moor na.

Les Misérables, vanaf 15 oktober 2023 in Antwerpen en Gent, www.lesmiserables.live

Aangeboden door onze partners

Lees ook