Voetbal 3de provinciale A Daring Brugge

Daring Brugge neemt na tiende zege op rij de koppositie over van Oudenburg, maar droomt nog niet van de titel: “We blijven nuchter en nederig”

Bart Cleenwerck stelt voorlopig nog altijd deelname aan de eindronde voorop. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Daring Brugge begon aan het seizoen met een nederlaag in Eernegem, maar boekte nadien tien zeges op een rij en nam afgelopen weekend de leidersplaats over van Oudenburg. Zowel de spelers als de coach willen de ongeslagen reeks graag doortrekken tot aan de winterstop, maar beseffen dat het tegen Pittem geen gemakkelijke wedstrijd wordt.

Philippe Decruynaere

Zelfs de grootste kenner van het provinciale voetbal in de Brugse regio had enkele maanden geleden nooit durven voorspellen dat Daring Brugge na elf speeldagen alleen aan de leiding zou staan. Andere ploegen als Oudenburg en Ruddervoorde staken hun ambities niet onder stoelen of baken en werden door velen als titelkandidaten getipt.

“Ik speel nu vier jaar bij Daring Brugge en deze situatie heb ik nooit eerder meegemaakt”, geeft Bart Cleenwerck eerlijk toe. “Tien wedstrijden zonder nederlaag en alleen op kop: dit had niemand verwacht, maar we blijven nuchter. De weg is nog lang en er komt zeker nog een periode dat het wat minder zal lopen. Uiteraard is iedereen binnen de club heel tevreden en misschien moeten we gaandeweg onze doelstellingen bijstellen, maar de eindronde is en blijft ons doel. We spreken niet over de titel, maar we hebben wel ons lot in eigen handen. We gaan elke wedstrijd voluit voor de overwinning en dan zien we wel waar we uitkomen. Het zou fantastisch zijn, mochten we de heenronde kunnen afsluiten met amper één nederlaag.”

Coach Preben Verbandt knijpt zich deze week elke dag in de wang om zeker te zijn dat hij niet droomt wanneer hij naar de rangschikking kijkt. “Het is leuk meegenomen dat we op de eerste plaats staan en we moeten daar ook van genieten. Er volgen nu enkele moeilijke wedstrijden, want elke ploeg die tegen de leider speelt, kan altijd iets meer. Dit is een situatie die we niet kennen en daarom zal ik mijn spelers expliciet waarschuwen dat ze niet naast hun schoenen mogen lopen. We zijn trots op wat we tot nu toe gerealiseerd hebben, maar we blijven nederig.”

Kapitein Bart Cleenwerck volgt volledig de gedachtegang van zijn coach. “Elke ploeg wil van de leider winnen. We moeten bijgevolg heel gefocust blijven. Voor de winterstop staan nog twee derby’s tegen Dudzele en Damme op het programma en dat zijn sowieso geen gemakkelijke wedstrijden. Als we de koppositie willen behouden, mogen we geen steken laten vallen. Na de winterstop staat een confrontatie met achtervolger Oudenburg geprogrammeerd. Als we deze partij winnen, moeten we voluit voor de titel gaan, maar dat is toekomstmuziek. Laten we niet te ver vooruitkijken en vooral geen enkele tegenstander onderschatten.”

Geen elf topvoetballers

“Voor een club als Daring Brugge zijn de huidige prestaties een succes”, geeft coach Preben Verbandt nog mee. “Met beperkte middelen houden we ploegen met heel wat meer financiële armslag achter ons. Ik beschik niet over elf topvoetballers, maar iedereen vecht voor elkaar en de sfeer binnen de ploeg is ongelooflijk. Deze groep hangt als lijm aan elkaar en dat verklaart voor een groot deel waarom we nu tien keer na elkaar wonnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten