Vrouwenvoetbal  1ste klasse KVK Tienen

Geen paniek bij coach Thomas Van Bael na mindere start van Tienen: “Met project van Aline Zeler hopen we in de toekomst opnieuw stap hogerop te kunnen zetten”

Thomas Van Bael. “We leverden zeker al enkele ondermaatse prestaties af, maar hadden wel meer verdiend dan die vijf op dertig.” ©  gmd

De vrouwen van Tienen blijven het lastig hebben in eerste klasse, de op een na hoogste reeks in het vrouwenvoetbal. Na het hoopgevende gelijkspel bij Gent B volgde afgelopen weekend voor eigen volk een 2-4-nederlaag tegen Famkes Westhoek. Coach Thomas Van Bael bekijkt de zaken echter op langere termijn en kijkt vooral naar het Tiense toekomstproject, waarvoor de club recordinternational Aline Zeler aan boord haalde.

Wim Redant

De amper 25-jarige Van Bael loste in januari Jan Bergans af als trainer van de Tiense vrouwen. “Ik nam vorig seizoen een groep over die ik al kende”, zegt de leerkracht lager onderwijs aan de Brusselse Peter Benoitschool. “We zetten vorig seizoen in de terugronde een mooie remonte neer en stelden het behoud veilig op de voorlaatste speeldag. Dit seizoen zijn we echter opnieuw moeizaam gestart. Al hadden we op basis van ons spel wel meer verdiend dan die vijf op dertig die we nu hebben. De voorbije zomer deden we best veel transfers en voor sommige speelsters is het nog wat zoeken. Pas op, we leverden zeker ook al ondermaatse prestaties af, maar leden ook al onterechte nederlagen. De nederlaag tegen Westhoek was wel een streep door de rekening, met nu loodzware wedstrijden tegen Genk B en OHL B in het verschiet.”

Van Bael hoopt dan ook dat het tij snel keert. “Fysiek gingen we al meermaals onderuit in de laatste tien minuten. Op Bergen werden we dan weer genekt door enkele arbitrale vergissingen. De details draaiden dit seizoen voorlopig te vaak in ons nadeel uit.”

Ex-doelman

De jonge coach is zelf niet meer actief, maar probeerde het ooit wel als doelman. “Ik liep een schouderontwrichting op, wat een steeds weerkerend probleem werd. Tot vijf keer toe werd ik geopereerd. Uiteindelijk werd ik dan maar materiaalman bij OHL, waar ik ook nog keeperstrainer van de vrouwen was. Op die manier raakte ik verknocht aan het vrouwenvoetbal.”

Voor de toekomst haalde Tienen intussen recordinternational Aline Zeler aan boord. Zij moet de club op de lange termijn weer uit het slop halen. Van Bael: “Zeler zal ons toekomstproject begeleiden. Zo beschikken we over een B-ploeg die het onder impuls van Jan Couwenbergh prima doet in eerste provinciale. Eens we over voldoende sportieve capaciteiten beschikken, kunnen we een stap hogerop zetten. Onze B-ploeg bestaat uit talentvolle 15-jarigen en 16-jarigen die binnen enkele jaren kunnen doorstromen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten