Movistar haalt ex-renner Jürgen Roelandts aan boord als ploegleider

©  Inge Kinnet

Jürgen Roelandts (37) is vanaf volgend jaar een van de nieuwe ploegleiders bij de Spaanse World Tour-ploeg Movistar, het team waar hij zijn laatste twee profseizoenen heeft doorgebracht. Dat heeft de ploeg woensdag zelf aangekondigd. Roelandts stopte twee jaar geleden op zijn 35ste met wielrennen.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Naast Roelandts stelt Movistar ook de Spanjaard Xabier Muriel en de Fransman Yvon Ledanois aan als nieuwe ploegleiders. In een mededeling prijst Movistar de kwaliteit en prestige van de Belgische ex-profrenner.

“Mijn laatste ploeg als prof was Team Movistar. Ook al waren mijn resultaten niet de beste van mijn carrière door enkele blessures en pech, ik hield echt van de sfeer en was ik altijd een fan van deze organisatie”, aldus Roelandts in de mededeling. “Ik hoop dat ik hen iets kan teruggeven.”

Roelandts in zijn periode bij Movistar. ©  BELGA

De snelle Vlaams-Brabander werd in 2008 Belgisch kampioen op de weg en boekte daarmee zijn grootste succes. Hij haalde ook het podium van de Ronde van Vlaanderen (derde in 2013), Milaan-Sanremo (derde in 2016) en de E3 Harelbeke (tweede in 2011). Op het WK in Kopenhagen in 2011, waar Cavendish naar de titel sprintte, werd Roelandts vijfde. Een jaar later finishte hij op de Olympische Spelen in Londen als zevende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners