Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Jürgen Van Opstaele en KVE Drongen gaan sereen op zoek naar belangrijke driepunter: “Met roepen en tieren los je niets op”

Een elfde plaats in het klassement is niet geruststellend voor coach Jürgen Van Opstaele en KVE Drongen: “We spelen regelmatig gelijk, maar daar schiet je niet altijd veel mee op.” ©  Nic Declercq

Gent -

KVE Drongen blijft in de hoek waar de klappen vallen. Ook in Overijse werd de Gentse promovendus met lege handen huiswaarts gestuurd. Coach Jürgen Van Opstaele weet waar het schoentje wringt: “We spelen regelmatig gelijk, maar daar schiet je niet veel mee op. Vaak zat er ook weer meer in, maar daar koop je niet veel mee.”

Stefan Smet

Een verliespartij op bezoek bij koploper Tempo Overijse is zeker geen schande voor Drongen. Ondertussen telt het team van Jürgen Van Opstaele dit seizoen wel nog altijd maar twee zeges. Hierdoor kan KVE Drongen zich maar niet losrukken uit de lage middenmoot. “Als je wil klimmen in de rangschikking, heb je punten nodig. We spelen regelmatig gelijk, maar daar schiet je niet altijd veel mee op. Vaak zat er ook weer meer in maar daar koop je niet veel mee”, weet Van Opstaele.

In Overijse kwam Drongen al vroeg op achterstand en toen de thuisploeg halfweg de eerste periode die voorsprong verdubbelde, leek de partij al vroeg beslist. “We wisten vooraf dat Overijse niet toevallig bovenaan staat. Ze waren enorm efficiënt, terwijl dat soms net hun manco is. Jammer dat we daar niet konden van profiteren. Ook al waren ze duidelijk sterker dan ons. Dat moet je ook durven toegeven.” Na de pauze bleef het lang 2-0, de thuisploeg plaatste in de slotfase uiteindelijk het slotakkoord, 3-0. Hierdoor blijft Drongen nu al vier weken op zoek naar een derde competitiezege van het seizoen. “De rust in de groep is nog altijd intact. We beseffen dat het een seizoen lang knokken zou worden. Mentaal zit het zeker nog goed en we mogen nu ook niet te lang stil blijven staan bij deze moeilijke reeks. Doordat het duel tegen Eendracht Elene-Grotenberge werd uitgesteld, moeten we drie keer op rij op verplaatsing spelen.”

Op bezoek in Schiervelde

Dit weekend gaat Drongen op bezoek bij Roeselare-Daisel, dat zelf ook niet meteen een hoogvlieger in de reeks is en een plaatsje hoger gerangschikt staat op de tiende plaats. “Zij tellen drie punten meer dan ons en wonnen vorig weekend nog van Wielsbeke, terwijl ze een week eerder 0-0 gelijkspeelden tegen HO Kalken, net zoals wij tegen Kalken. Ik zag al wat beelden van hen: ze spelen met heel veel schwung. Op Schiervelde, een heel groot terrein, wordt het wellicht een heel open duel. Volgens wat ik nu al zag, spelen zij toch wel aanvallend. Daarbij hanteren ze graag de lange bal. Toch is het ook voor mij een onbekende tegenstander. Met Racing Waregem heb ik hen nooit bekampt. Hun spelersgroep telt voor mij evenmin bekende gezichten. De beelden liegen niet: ze hanteren graag de flankvoorzet.

Ondanks de magere resultaten blijft Van Opstaele rustig. “Dat is ook belangrijk voor mijn groep en is trouwens ook gewoon mijn stijl. Met roepen en tieren los je niets op. Met de staf probeer ik altijd oplossingen aan te reiken. In de klas moet ik ook telkens de rust bewaren. Een individueel gesprek levert vaak meer op en dat is bij een voetbalelftal niet anders. Rustig blijven en je verhaal heel sereen brengen, is nu eenmaal mijn stijl. Die blijf ik ook nu trouw.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten