Voetbal 3de provinciale C FC Aalbeke - FC Marke 3-4

Aalbeke ziet Kjell Braem stoppen en Marke mee aan de leiding komen na 3-4-verlies in spectaculaire derbytopper: “Uitstekende kans om kloof te slaan verkeken”

Kjell Braem zette wegens knieproblemen een punt achter zijn carrière. ©  FC Aalbeke

Kjell Braem werd voor de derbytopper tegen Marke gehuldigd door Aalbeke. ©  FC Aalbeke

Kortrijk -

De 400 toeschouwers voor het burenduel FC Aalbeke-FC Marke kregen waar voor hun geld, want de spectaculaire topper eindigde op 3-4, waardoor beide ploegen nu de leidersplaats delen.

Geoffrey Vandenbulcke

FC Aalbeke pakte onlangs de eerste periodetitel en lag er op gebrand om buur Marke op zes punten te zetten, maar de bezoekers verstoorden dat plan. “Waren we met elf gebleven, dan hadden we heel zeker een andere uitslag gekregen”, zegt Evert Dejans. “We kwamen al vroeg op achterstand en net voor de rust kregen we een mentale opdoffer toen eerst Melvin Neves en meteen daarna doelman Thijs Debuyck werden uitgesloten. Uiteraard werd er gespeeld op het scherp van de snee, maar vuile fouten waren er niet bij. Marke maakte na de rust gebruik van z’n numerieke meerderheid om snel 0-3 uit te lopen. Twintig minuten voor tijd dachten de bezoekers bij 0-4 de schaapjes op het droge te hebben, maar met de verbale steun van onze supporters kwamen we nog terug tot 3-4 en in het slot kwamen we zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Desondanks verkeken een uitstekende kans om een kloof van zes punten te slaan op Marke. Met de vele geblesseerden en de schorsingen die ons boven het hoofd hangen, ziet het er niet te best uit voor de komende weken. Zaterdag op Emelgem-Kachtem en de week daarop thuis tegen Lendelede staan we met een fel gehavende ploeg voor een zwaar tweeluik. Maar als we de mentaliteit van het laatste halfuur tegen Marke tonen, zijn zij nog niet klaar met ons.”

Bij Marke waren ze uiteraard in de wolken met de zege en de gedeelde eerste plaats. “Gedurende zeventig minuten hebben we Aalbeke achter een ongrijpbare bal laten lopen”, vertelt Lucas Vantieghem. “Mogelijk dat we geprofiteerd hebben van onze numerieke meerderheid, maar toen Aalbeke nog met elf stond, waren wij ook al de betere ploeg. Bij 0-4 gingen we met handrem op spelen en bijna werd onze overmoed nog afgestraft. We betaalden in het slot nog bibbergeld. Het komt er nu op aan geen steken meer te laten vallen tot aan de winterstop, maar we mogen geen enkele ploeg onderschatten. Ook Heule niet. Ik speelde daar vier seizoenen en weet dat mijn ex-ploeg het iedere tegenstander moeilijk kan maken. We mogen niet denken dat het een wandeling in het park zal worden, want dat zou wel eens verkeerd kunnen uitdraaien.”

Drie kruisbandletsels

Vóór de derbytopper namen bestuur, trainer, spelers en supporters van FC Aalbeke in stijl afscheid van Kjell Braem, die na vier seizoenen en drie kruisbandletsels en operaties noodgedwongen de voetbalschoenen aan de haak hingen. In het seizoen 2018-2019 had Braem een groot aandeel in de promotie toen hij in de laatste wedstrijd van de eindronde op Marke de beslissende treffer scoorde. Ook vorig seizoen was hij goed voor twaalf goals in zeventien wedstrijden, tot hij opnieuw een knieletsel opliep.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten