Startup bosbrandbestrijdingsvliegtuigen vestigt zich in Oostende

© Economisch Huis Oostende

Oostende
Dany Van Loo

Roadfour NV, de Belgische startup die de nieuwe generatie amfibie vliegtuigen voor de bestrijding van bosbranden ontwikkelt, heeft een filiaal gevestigd bij het Oostendse North Sea Aviation Center (NSAC).

 

Roadfour Oostende: zo heet de vestigingsnaam van de nieuwe startup. Roadfour wil daarmee meteen ook de mogelijkheden onderzoeken voor de inplanting van een finale assembleerlijn (FAL) voor de Seagle, dat is het nieuwe Europese blusvliegtuig bij uitstek.

“De vestiging van een filiaal in Oostende is een noodzaak om gesprekken hierover met de verschillende stakeholders in Vlaanderen optimaal te laten verlopen”, legt Luc Stultjens van Roadfour uit. “Oostende is op dit ogenblik een van de mogelijke Europese locaties voor de inplanting van de assembleerlijn. Dat zal op termijn voor een tewerkstelling van ongeveer 450 directe en evenveel indirecte voltijdse medewerkers zorgen.”

Filip Roelandt, CEO van het Economisch Huis Oostende, juicht de komst van het filiaal naar de Stad aan Zee toe. “Onze luchthaven is dan ook de plaats bij uitstek om een dergelijk ambitieus project als de Seagle te ontvangen.”

 

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten