Politie arresteert 24-jarige voor mislukte koperdiefstal

Themabeeld. ©  Belga

Aarschot/Anderlecht -

De Aarschotse politie heeft na een onderzoek dat maanden duurde, een verdachte kunnen arresteren voor een mislukte diefstal van koperen kabels langs de spoorweg.

Hannelore Smitz

De feiten dateren van vrijdag 20 mei 2022. Omstreeks 2.10 uur kreeg de Aarschotse politie toen een melding van een luide knal en lichtflits langs de spoorwegbedding tussen de Herseltsesteenweg en het station van Aarschot. “De brandweer ging ter plaatse, maar kon niets meer waarnemen. Iets later merkte Infrabel de plaats van kortsluiting op. De politiediensten konden vaststellen dat er een poging tot diefstal van koperen kabels had plaatsgevonden. Er werden vermoedelijk met een pneumatische schaar twee kabels doorgeknipt”, klinkt het bij het Leuvense parket.

Meerdere diefstallen

Na onderzoek kon een 24-jarige verdachte geïdentificeerd worden. Het ging om een man uit Anderlecht. Daar deed de politie begin oktober een huiszoeking. Er werden twee gsm-toestellen in beslag genomen en de verdachte werd gearresteerd. “Tijdens zijn verhoor ontkende hij de feiten en verklaarde hij niets te weten over deze diefstal. De verdachte kon echter ook aan een aantal andere - al dan niet mislukte - diefstallen van koper gelinkt worden die zich in deze periode hebben voorgedaan”, klinkt het.

Het parket van Leuven heeft na de arrestatie de onderzoeksrechter gevorderd, die besliste om de man aan te houden voor poging diefstal, diefstal en vereniging van misdadigers. Die aanhouding werd intussen al twee keer verlengd door de raadkamer. Er wordt momenteel nog gezocht naar de medeverdachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten