Voetbal 3de provinciale A FC Veldegem

Ook na zes nederlagen op een rij blijft coach Rik Bouckaert optimistisch: “Eén zege en we zijn vertrokken, want Veldegem is geen ploeg om te degraderen”

Rik Bouckaert is blij terug te zijn bij de club waar hij zo’n twintig jaar geleden zijn trainerscarrière startte. © Bart Vandenbroucke

FC Veldegem verzamelde dit seizoen amper zeven punten en geraakt daardoor niet weg uit de gevarenzone. In de vijf resterende wedstrijden voor de winterstop rekent trainer Rik Bouckaert op puntengewin, maar hij weigert zich vast te pinnen op heel concrete doelstellingen.

Philippe Decruynaere

Nadat hij vrij onverwacht opstapte bij Zerkegem, nam Rik Bouckaert een goeie maand geleden het roer over van Patrick Van Insberghe bij FC Veldegem. Nogal wat kenners van het provinciale voetbal fronsten toen de wenkbrauwen, want de club van de ambitieuze voorzitter Yvan Vermeulen was allesbehalve sterk gestart aan het nieuwe seizoen. Nochtans had de preses van de blauw-zwarten voor de start van de competitie overal verkondigd dat het zijn ambitie was om de eindronde te spelen.

“Ik wist uiteraard dat ik aan een moeilijke opdracht begon, want een ploeg die eindronde-ambities heeft en na negen wedstrijden amper zeven punten telt, loopt niet over van zelfvertrouwen”, geeft Rik Bouckaert eerlijk toe. “Ik had aanbiedingen op zak van een tweedeprovincialer uit Oost-Vlaanderen, maar ik koos heel bewust voor Veldegem. In deze club startte ik twintig jaar geleden mijn trainerscarrière. In drie seizoenen speelden we toen evenveel eindrondes en behaalden we de titel. Ik heb altijd een goede band behouden met deze leuke club.”

Als voetbalkenner weet de Bruggeling maar al te goed dat zes nederlagen op een rij niet bevorderlijk zijn voor het vertrouwen van zijn spelers. “Het zou gemakkelijk zijn om te stellen dat alles wat tegenzit, maar ik verberg me niet achter zo’n gemakkelijk excuus. Er zijn inderdaad enkele jongens geblesseerd en soms zitten de wedstrijdomstandigheden wat tegen. We moeten echter dringend eens een overwinning boeken en dan zijn we vertrokken. Deze ploeg heeft meer dan voldoende kwaliteit om zich te handhaven in derde provinciale. Ik merk dat mijn jongens heel snel mijn ideeën oppikken en dat is bijzonder hoopgevend voor de toekomst.”

Sint-Kruis

In de vijf resterende wedstrijden voor de winterstop ontmoet de ploeg van coach Rik Bouckaert geen tegenstanders die bovenaan de rangschikking meedraaien. “Ik onderschat geen enkele tegenstrever en al zeker Sint-Kruis niet, tegen wie we zondag uitkomen. Ik ben ervan overtuigd dat ze onder hun waarde gerangschikt staan. Het is een goeie ploeg die het ons niet gemakkelijk zal maken. Ik hoop echter dat alles nu eens zal meezitten en dan is een driepunter niet uitgesloten. Eén overwinning kan voldoende zijn voor een herstart en een grote dosis vertrouwen bij mijn spelers.”

Concrete doelstellingen voor de nabije toekomst stelt de nieuwe trainer van Veldegem niet voorop. “Als ik nu verkondig dat we voor de winterstop nog minstens tien punten moeten halen, zal iedereen ontgoocheld zijn als dat niet lukt. Na de winterstop staan nog veertien wedstrijden op ons programma. In deze partijen zijn nog een heleboel punten te verdienen. Tegen die tijd recupereren we wellicht ook enkele geblesseerde spelers. Over enkele maanden kan de toekomst er helemaal anders uitzien voor deze club.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten