Familieleden mogen één nacht bij Rode Duivels slapen in Qatar: Courtois en Mertens kunnen al zeker op bezoekje rekenen

©  BELGA

Na de oefenwedstrijd van vrijdagavond tegen Koeweit vliegen de Rode Duivels onmiddellijk door naar Qatar. Daar verblijven Kevin De Bruyne en co. minstens tot en met 2 december – en hopelijk nog wat langer – in het Hilton Salwa Beach Resort. Om de pijn na enkele weken van huis te verzachten, zijn straks ook de familieleden van de Duivels welkom in Qatar.

Yanko Beeckman

De voetbalbond heeft beslist dat de ouders, partners en kinderen van de Rode Duivels in de nacht van 27 op 28 november in het spelershotel mogen verblijven. Dat is na de tweede groepswedstrijd tegen Marokko. Als alles goed gaat, kunnen de Rode Duivels dan al gekwalificeerd zijn voor de 1/8ste finales.

Het is echter nog lang niet zeker dat de familieleden van alle spelers op het voorstel ingaan. De dure vluchten en hotelprijzen – voor één nacht naar Qatar vliegen, zou zonde zijn – zorgen voor twijfels. Wie wel al zeker een bezoekje mag verwachten, is Thibaut Courtois. Zijn ouders komen minstens voor de drie groepswedstrijden naar Qatar.

Ook de partners van Dries Mertens, Hans Vanaken en Simon Mignolet zijn van plan om naar het Midden-Oosten af te reizen, net als de vader en broer van Jeremy Doku.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten