Voetbal 1ste provinciale Svelta Melsele

Ken Spies wil bij Svelta Melsele voetballend vermogen koppelen aan een strakke defensie: “Gebrek aan maturiteit kostte ons al veel punten”

Ken Spies weet dat Svelta Melsele meer in haar mars heeft dan de dertiende plaats: “Wanneer ik onze kern eens overloop dan mag ik zeggen dat we een sterke groep hebben.” ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Svelta Melsele krijgt al een heel seizoen de motor maar niet aan de praat. Ongetwijfeld had de degradant uit derde afdeling het seizoen anders voorgesteld, want een 12 op 33 en een dertiende plaats spreken niet tot de verbeelding. Vorig weekend werd thuis wel KSK Vlaamse Ardennen met een 3-0-zege weggezet. Het begin van een wederopstanding?

Dirk Van Bruysel

“Tegen Vlaamse Ardennen hebben we eindelijk nog eens met een driepunter aangeknoopt”, slaakt Ken Spies een zucht van opluchting. “Eindelijk leverde ons goed en verzorgd voetbal ons nog eens punten op. “De voorbije weken speelden we ook goed voetbal, maar het ging er dikwijls nogal naïef aan toe. Omdat we steeds vooruit dachten, en hoopten om punten te pakken door een keertje meer te scoren dan onze opponent, gingen er heel wat punten verloren en zakten we zienderogen weg. Tegen Vlaamse Ardennen vorige zaterdag hebben we het eindelijk begrepen en hebben achteraan de deur toe gehouden. Dat is iets dat we al veel eerder hadden moeten doen in plaats van steeds vooruit te denken.”

“Dat we dankzij deze overwinning eindelijk eens met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken is een feit. De voorbije weken kregen we van zowat al onze tegenstanders lof omdat we zo goed voetbal brachten, maar het waren die tegenstanders wel die met de punten aan de haal gingen. Met goed voetbal alleen kochten we niets. Nochtans moet het allemaal zo’n vaart niet lopen. Wanneer ik onze kern eens overloop dan mag ik zeggen dat we een sterke groep hebben. Een groep die ook over heel wat voetballende kwaliteiten beschikt. Langs de andere kant missen we een beetje volwassenheid. Dat gebrek aan maturiteit kostte ons al heel wat punten. Hopelijk kunnen we nu de knop omdraaien.”

Weg uit degradatiezone

“Wat vorige week tegen Vlaamse Ardennen lukte moet komende zondag bij Heikant Zele ook lukken”, weet Spies. “Hopelijk is de overwinning tegen Vlaamse Ardennen het begin van een mooie reeks. Op bezoek bij Heikant Zele gaan we er alleszins voor. Nadien volgen dit jaar nog topaffiches tegen Haasdonk, Borsbeke en Munkzwalm met tussendoor nog een uitwedstrijd bij Sint-Niklaas. Ik hoop dat we de komende weken onze voetballende kwaliteiten nog wat kunnen laten zien, maar ook dat we voldoende punten sprokkelen om uit de degradatiezone weg te sluipen. Dat voetballen met open vizier moet er uit en vanaf nu gaan we echt voor de punten spelen.”

Aangeboden door onze partners