Voetbal 2de provinciale A FC Assenede

Giovanni Bonne veerkrachtig na eerste nederlaag in elf wedstrijden met FC Assenede: “Ik geloof in een stunt tegen FC Latem”

Doelman Giovanni Bonne speelt al tien jaar bij de club en woont in Assenede: “Er bestaat een goede kans dat ik hier mijn loopbaan afsluit indien de club gezond ambitieus blijft.” © Marc Van Hecke

Assende -

FC Assenede incasseerde vorige zondag pas de eerste nederlaag in elf wedstrijden. De ploeg van coach Jens Pauwels verloor met 1-0 bij SK Lovendegem en staat in de rangschikking op de zesde plaats. Zondag komt leider FC Latem op bezoek. “Ik geloof in een stunt”, zegt doelman Giovanni Bonne.

Johan Polet

“We verdienden tegen Lovendegem niet te verliezen”, meent de 32-jarige doelman Giovanni Bonne. “Het was onze eerste wedstrijd waarin wij dit seizoen niet scoorden. We incasseerden halfweg de tweede helft het beslissende doelpunt, waarna we gedurende twintig minuten op de helft van de tegenstander kampeerden. We kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar pech in de afwerking en een goede thuisdoelman Arno Decraecker hielden ons van een verdiende treffer. Het was jammer dat we na een goede wedstrijd in het zand beten. We waren de enige ploeg in tweede provinciale A die tien matchen lang ongeslagen is gebleven. Geen sinecure, want we hielden onder meer Maldegem, Lembeke, Zeveren en Destelbergen in bedwang.”

Wat is de ambitie van Assenede? “We mikken op een plaats in de linkerkolom. We hebben een enthousiaste groep met veel jonge spelers. Zij hebben nog een grote progressiemarge waardoor we als ploeg nog stappen vooruit kunnen zetten. Onze coach weet de groep op de juiste manier te motiveren en is tactisch sterk. Wij koppelen een grote dosis voetballend vermogen aan veel inzet en geven nooit op. Het is voor mij geen toeval dat we in de subtop van de rangschikking staan. Ik ben hier al tien jaar actief en woon in Assenede. Er bestaat een goede kans dat ik hier mijn loopbaan afsluit indien de club gezond ambitieus blijft.”

Geen druk

Wat verwacht je van het duel met Latem? “Het wordt een andere soort wedstrijd dan die op het kunstgrasveld van Lovendegem. Latem werkt zijn thuismatchen ook op kunstgras af en is het niet gewend om alle weken op een gewoon grasveld te spelen. Latem behoort samen met Destelbergen en Sint-Laureins niet toevallig tot de top drie in de rangschikking. Dit trio steekt er kwalitatief bovenuit, maar ik geloof in een stunt. Wij komen zonder druk aan de aftrap en zijn vooral op eigen veld een moeilijk te bespelen ploeg. Latem moet winnen om aan de leiding te blijven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten