Voetbal 1ste Provinciale  KCVV Elewijt - FC Melsbroek

Alle hens aan dek bij Elewijt, Melsbroek torst de rode lantaarn: “We wisselen hoogtes en laagtes af”

Wout Merckaert: “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we ons dit seizoen handhaven in eerste provinciale.” ©  Kms

Elewijt -

Met de komst van de door blessures geplaagde hekkensluiter Melsbroek staat een heus degradatietreffen op de kalender in Elewijt waar de promovendus zichzelf in de voet schoot door op de vorige speeldag te verliezen in Veltem.

Wim Redant

De Melsbroekse coach Mario Cassimon hoopt iets te rapen om het rapport van 9 op 33 wat op te poetsen. “Het is frustrerend dat we vaak in het slotkwartier lik op stuk krijgen”, zegt Cassimon. “Tegen Herent domineerden we 75 minuten lang, maar pakten toen een vermijdbare rode kaart. Blessures, een gebrek aan concentratie en individuele fouten nekken ons telkens. Tegen de winterstop wil ik toch vijftien punten halen om nadien een remonte te maken.”

Bij Elewijt was Wout Merckaert bijzonder teleurgesteld na de nederlaag in Veltem. De 21-jarige Perkse centrale verdediger wil met zijn graag een zes op zes scoren. “Eigenlijk mikten we op een drieklapper tegen Veltem, Elewijt en Herent, maar in Veltem waren we niet op de afspraak. We speelden schandalig slecht. Ook ik deelde in de malaise met onzuiver uitverdedigen. We wisselen hoogtes en laagtes af. Na een nul op negen volgde een ongeslagen reeks waarna we de voorbije weken opnieuw een terugval kenden.”

“De Elewijtse spionkop is uniek”

Merckaert maakte de overgang van Perk naar Elewijt wat intussen een goede keuze bleek. “Ik voetbalde vijftien jaar lang bij Perk waar een rist spelers andere oorden opzocht waardoor ook ik voor de uitgang koos. Perk dobbert intussen onderin mee in tweede provinciale, wat ik verrassend vind omdat toch wel ambitieuze transfers gerealiseerd werden. Bij Elewijt kwam ik goed terecht. Ik sta nu aan de zijde van mijn schoonbroer Gregory Boudart die voorheen bij Eppegem speelde en me met zijn rijke ervaring coacht en bijstuurt. Ook coach Geert Deferm maakt me sterker. Hij geeft prima trainingen en probeert me ook bij te schaven. Wanneer ik fouten maak, drukt de coach me met de neus op de feiten.”

Merckaert kijkt al uit naar de komst van Melsbroek. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we ons dit seizoen handhaven. De blessures van de broers Maxim en Glenn Breugelmans speelden ons parten. Zondag kunnen we ongetwijfeld opnieuw rekenen op de steun van onze trouwe en enthousiaste aanhang. De Elewijtse spionkop is uniek op provinciaal niveau en vult de waarde van een twaalfde man perfect in. Als speler zet je toch gauw een stapje meer onder impuls van de opzwepende strijdkreten achter de omheining.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten