Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Glenn Temmerman is het nieuwe goudklompje van Okapi Aalst: “Waar mijn plafond ligt, houdt me nu nog niet bezig”

Glenn Temmerman pikt het topniveau verrassend snel op. ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Met een zege op Charleroi en tegen Antwerp Giants in het Forum verbaasde Okapi Aalst vriend en vijand. Een interlandbreak later wil de Houtemse shooting guard Glenn Temmerman (18) met de komst van Bergen daar een verlengstuk aan breien in een kolkend Forum.

Wim Redant

Glenn Temmerman trad op de voorgrond in de Spiroudôme, waar Okapi een eerste keer verraste met een royale overwinning tegen een overdonderd Charleroi. “We hadden na de bekeruitschakeling door Charleroi nog iets recht te zetten en lagen gebrand op een knalprestatie”, zegt het nieuwe goudklompje van Okapi. “We voerden het wedstrijdplan van coach Thomas Crab perfect uit. We namen de touwtjes meteen in handen en bleven de dans leiden. De zege betekende een opkikker waardoor we de komst van Antwerp Giants met vertrouwen konden tegemoet treden. Antwerp Giants is misschien wel een ploeg in crisis, maar het blijft een club met veel mogelijkheden. Die gewonnen thuismatch was ook een beloning voor de thuissupporters, die de weg naar het Forum massaal terugvonden. Ik denk dat de fans de keuze voor lokale spelers in combinatie met attractief basketbal wel smaken en zich daardoor massaal achter de ploeg scharen. De zege op Charleroi wekte misschien ook wel nieuwsgierigheid.”

Okapi staat zaterdag volledig voor de komst van Bergen, maar het blijft vingers kruisen in het Forum met een smalle kern die blessures kan missen als kiespijn. “Blessures vormen een gevaar voor elke ploeg. Ivan Maras en Nikola Popovic zijn de twee clubspelers die de ploeg op sleeptouw moeten nemen en vele minuten draaien. Zij realiseren zich dat ze een tandje moeten bijsteken en de jonge Belgen bij de hand moeten nemen. Jordan Walker was in feite de enige nieuwkomer. Onze jonge guard staat stevig met beide voetjes op de grond en ligt goed in de groep. Aanvankelijk oogde Jordan nog wat verlegen, maar hij is een schitterende kerel die intussen helemaal zijn draai vond in de groep.”

Geen onderschatting meer

Glenn Temmerman pikte het topniveau verrassend snel op. “Op korte termijn wil ik me bij Okapi steeds meer profileren als een belangrijke speler. Waar mijn plafond ligt, houdt me nu nog niet bezig. Ik combineer Okapi met studies LO en bewegingsleer aan de Hogeschool Gent, wat via mijn Topsportstatuut en afstandsonderwijs best lukt. We focussen nu op de komst van Bergen dat altijd een moeilijke tegenstrever was. Bergen kende een hobbelige start en ligt ongetwijfeld gebrand op een knalprestatie. We moeten er alvast niet meer op rekenen dat de tegenstrever ons onderschat na die twee op twee.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt