Voetbal 1ste provinciale KFC Herent - HO Veltem

Herent en Veltem spelen belangrijke derby om het behoud: “Misschien de belangrijkste match van het seizoen”

Herent-aanvoerder Tibo Houben: “Hadden we tot nu toe iets volwassener gespeeld en kansen afgemaakt, dan telden we al tien punten meer.” ©  Vel

KFC Herent en HO Veltem spelen zaterdagavond aan De Kempen een zespuntenderby om het behoud. De vorige derby’s in het seizoen 2019-2020 eindigden op 4-2 in Veltem en op 2-0 in Herent.

Stefan Van de Weyer

Verdediger Tibo Houben (28) nam bij Herent de aanvoerdersband over van de geblesseerde middenvelder Wouter Stroobants.

“Ik vervang hem al een heel seizoen”, zegt Houben. “Wouter is ongeveer onze sterkste speler, hopelijk is hij snel terug. Bij ons leeft het derbygevoel. We spelen graag tegen Veltem. Zij zaten steeds in eerste en wij ijverden in tweede provinciale om daar te geraken. Gezien zij vele nieuwe spelers hebben, is bij hen het derbygevoel wat verdwenen. Tachtig procent van ons team bestaat uit eigen jeugd, van de vijftienkoppige selectie komen er steeds twaalf uit Herent”, aldus Tibo Houben, die geen enkele andere club dan de blauw-gele kende en er al 23 jaar vertoeft. “We zijn gemotiveerd voor deze zespuntenmatch. Na de draw van vorige week hebben we iets recht te zetten. Dit is misschien de belangrijkste match van het seizoen voor ons. Hadden we tot nu toe iets volwassener gespeeld en kansen afgemaakt, dan telden we tien punten meer. In meer dan de helft van de voorbije matchen waren we de betere, maar dat leverde te weinig punten op.”

Goede herinneringen

Bij Veltem is Lode Van Den Branden de aanvoerder. Hij houdt goede herinneringen over aan de derby’s met Herent.

“Het waren telkens enorm vurige duels”, vertelt Van Den Branden. “Bovendien zijn er bij beide ploegen nog spelers aanwezig die er toen ook bij waren. Persoonlijk scoorde ik dat seizoen ook mijn eerste en enige goal tegen Herent, dat is een leuke herinnering. Dat is voor herhaling vatbaar, we willen absoluut winnen. De derbysfeer zal ongetwijfeld aanwezig zijn. We zitten al enkele weken in een betere flow en tegen Elewijt konden we dat vorige week eindelijk omzetten in drie punten. Maar ons spelniveau moet wel echt omhoog, dat was nog niet goed tegen Elewijt. Het systeem zal de tegenstander verrast hebben, maar het zijn andere facetten die ons spelniveau naar omhoog zullen moeten stuwen. Het niveau dat we haalden op Bierbeek, hebben we niet meer gehaald. Herent is een team dat goed op elkaar is ingespeeld en dat ook de drie punten nodig heeft. Het zal een spannende wedstrijd worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten