Voetbal  3de Provinciale D  SV Sint-Antelinks

Coach Pascal Smessaert kent geslaagd debuut bij SV Sint-Antelinks: “Uitgaan van de eigen sterkte is mijn leuze”

Twee weken geleden was Pascal Smessaert nog actief bij Kluisbergen Sportief, waar hij opstapte wegens een gebrek aan respect. ©  Geert De Rycke

Sint-Antelinks -

De Balegemse coach Pascal Smessaert (48) stond zondag een eerste keer aan het trainersroer bij SV Sint-Antelinks, waar hij overnam van interim-coach Kirsten Willekens nadat eerder afscheid werd genomen van Luc Cardon. Smessaert kon pronken met een 7-0-zege tegen Winnik B.

Wim Redant

Voorzitter Eddy Van Der Haegen geeft de titelambitie alvast nog niet op. “We tellen slechts vier punten achterstand op SK Aaigem en VJ Baardegem ondanks de blessurepech die ons al teisterde. We startten de competitie met 39 kernspelers, waarvan er al achttien in de lappenmand lagen. In onze eerste ploeg werden op elf speeldagen al 26 verschillende spelers opgesteld. We missen nog steeds een resem belangrijke spelers als Peter Lackner, Jellen Van Den Bossche en Jeroen Van Mulders. Met Brian Van Den Bossche haalden we onze topschutter terug toen bleek dat hij na de onverwachte promotie van Erpe-Mere United daar uit de boot zou vallen, maar ook hij was lang out.”

Pascal Smessaert bleek het geen zorg. Een week na zijn opstappen bij tweedeprovincialer Kluisbergen Sportief, zat hij al in de dug-out bij Sint-Antelinks. “Bij Kluisbergen diende ik mijn ontslag in na een 3-2-zege tegen VC Nokere-Kruishoutem. Dat kan vreemd klinken, maar niet als je weet dat ik na de match vernam dat ik dankzij de zege een ontslag had vermeden. Dat vond ik een gebrek aan respect nadat ik vijf van de tien wedstrijden won. Bij Herzele speelde ik ooit nog een jaar onder Frank Van Den Bossche. Toen die me in zijn functie van sportief manager contacteerde, was alles snel in kannen en kruiken. Ik ken deze reeks totaal niet, maar zie daar geen graten in. Uitgaan van de eigen sterkte is telkens mijn leuze. Tegen Winnik B viel de puzzel meteen in elkaar. Met drie goals van Sam Cosyns en twee treffers van Brian Van Den Bossche lieten onze spitsen er geen gras over groeien.”

Kans met beide handen grijpen

Zondag trekt Smessaert met Sint-Antelinks naar Hofstade. “Hopelijk is de trein nu helemaal vertrokken. Ik begreep dat de groep geteisterd werd door blessures waardoor de automatismen ook aangetast waren. Vorig jaar strandde Sint-Antelinks in de eindronde tegen Ursel. Toen werd ik al eens gepolst om info te verschaffen. Nu krijg in de kans om zelf de lijnen uit te tekenen en die gelegenheid wil ik na drie jaar Kluisbergen met beide handen grijpen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten