Lindsay De Vylder en Robbe Ghys sluiten derde dag als leider af op de Zesdaagse van Gent

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys zijn de leiders na de derde dag van de 81e Zesdaagse van Gent. Het Belgische koppel totaliseerde 172 punten. In dezelfde ronde, met 153 punten, staat het Belgisch-Nederlands koppel Fabio Van Den Bossche met Yoeri Havik gepositioneerd.

Jens JacobsBron: BELGA

Op één ronde volgen twee koppels. Jules Hesters staat met zijn Duitse ploegmakker Tim Torn Teutenberg op de 3e plaats. Dit met 114 punten achter hun naam. Iljo Keisse en Jasper De Buyst doen dat met 83 punten. De rest van het deelnemersveld volgt op vier of meerdere ronden en lijkt stilaan uitgeteld voor de eindzege.

De eerste puntenkoers van de avond ging naar Jan Willem van Schip. De Nederlander hield zijn landgenoot Philip Heijnen en Jules Hesters achter zich. In de tweede puntenkoers was de overwinning weggelegd voor de Zwitser Silvan Dillier. Fred Wright eiste de tweede plaats op voor Tuur Dens. De ploegafvalling ging naar Lindsay De Vylder met Robbe Ghys die het haalden na een sprint met Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik. De Britten Hayter/Wright werden derde. 

Dat Lindsay De Vylder en Robbe Ghys heersen in de baanronde bewezen ze donderdag andermaal. Zij verbeterden immers hun eigen record, op de 166,66 meter, nadat ze afklokten in een tijd van 8.332. Het volgelopen Kuipke trakteerde het tweetal op een zinderend applaus.

De Vylder/Ghys mochten de eerste ploegkoers van de avond als leiders aanvatten. In dezelfde ronde volgden Fabio Van Den Bossche/Yoeri Havik en Jules Hesters/Tim Torn Teutenberg. Die ploegkoers werd een verbeten strijd waarin uiteindelijk de koppels Keisse/De Buyst, De Vylder/Ghys en Van Den Bossche/Havik een ronden namen op de rest. Keisse en De Buyst trokken aan het langste eind maar Lindsay De Vylder met Robbe Ghys blijven wel leiders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De stand van de 81e Zesdaagse van Gent tijdens de derde avond, op donderdag:

1. Lindsay De Vylder (Bel)/Robbe Ghys (Bel) 172 punten

2. Fabio Van Den Bossche (Bel)/Yoeri Havik (Ned) 153

Op 1 ronde:

3. Jules Hesters (Bel)/Tim Torn Teutenberg (Dui) 114

4. Iljo Keisse (Bel)/Jasper De Buyst (Bel) 83

Op 4 ronden:

5. Vincent Hoppezak (Ned)/Philip Heynen (Ned) 120

6. Ethan Hayter (GBr)/Fred Wright (GBr) 83

Op 5 ronden:

7. Roger Kluge (Dui)/Theo Reinhardt (Dui) 42

Op 7 ronden:

8. Tuur Dens (Bel)/Jan Willem van Schip (Ned) 115

Op 17 ronden:

9. Gianluca Pollefliet (Bel)/Noah Vandenbranden (Bel) 59

Op 21 ronden:

10. Brent Van Mulders (Bel)/Matias Malmberg (Den) 39

11. Gerben Thijsen (Bel)/Julius Johansen (Den) 14

Op 24 ronden:

12. Stijn Steels (Bel)/Silvan Dillier (Zwi) 56

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten